Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Biztosan töprengtél már azon, hogy kik azok, akik a vasúti-, vízi- és légi járműveket illetve járműrendszereket üzemeltetik és tervezik. Kik azok, akik rendelkeznek olyan átfogó ismeretekkel, hogy észrevételeik és szaktudásuk révén hozzájárulhatnak ezek fejlesztéséhez, gyártásához, és meghibásodás esetén javításukhoz. Ezek a nagyszerű szakemberek mind a járműmérnöki szakot végezték el, olyan mérnöki alaptudást szerezve, amely révén a biztonságot, környezetvédeletm és energiagazdálkodást is figyelembe véve tudják ellátni feladatukat.

A mindenki számára elsajátítandó törzsanyagon kívül lehetőséged nyílik már az alapszakon belül is a szakosodásra. Szakirányaink magukba foglalják a vasúti járműveket, a vízi és gépjárműveket, és természetesen a légi járműveket is. Az adott csoporton belül részletesen megismerkedhetsz az említett járművek szerkezeti felépítésével és azzal, hogy alkalmazhatod rájuk tervezési ismereteidet.

Ha inkább az érdekel, hogyan jönnek létre a gyárak mélyében ezek a gépek, akkor válaszd az építőgépek vagy a járműgyártás szakirányt, amelyeken az anyagmozgató berendezésekről és a járművek összeszerelésében fontos szerepet játszó robotokról tanulhatsz, valamint részletesen megismerheted, milyen anyagokat és technológiákat alkalmaznak a gyártási és javítási folyamatokban.

Még specifikusabb tudásra vágysz? Akkor válaszd a járműmechatronika szakirányt, ahol nem csak átfogó jellegű tudással gyarapodsz, de megszerezheted egy-egy szakterület speciális részterületének részletes ismeretanyagát is.

Bármelyik mellett döntesz, abban biztos lehetsz, hogy olyan szakmát választasz, amelyre mindig van igény, és a BSc elvégzése után jogosulttá válsz szemezgetni MSc képzéseinkből is. Sok sikert kívánunk!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom