Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Érdekel a reklámszakma? A hírek világa vonz, szívesen lennél újságíró? A tévézés, rádiózás vagy a webes média ejt rabul? Bármelyik területre is essen a választásod, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kommunikáció és médiatudomány alapképzése biztosan tökéletes a számodra.

A képzés bevezetéssel indul más bölcsészet- és társadalomtudományokba (pl. pszichológia, szociológia, közgazdaságtan). Ezután a kommunikáció elméletével ismerkedsz meg és a többi szakmai törzstárggyal. A képzés során ötféle specializáció is kínálkozik: kommunikációelemzés, környezeti kommunikáció, nemzetközi kommunikáció, vizuális kommunikáció és kommunikációtechnológia. A specializáció-választásod már pontosabb képet fog adni arról, milyen típusú munkakörök passzolnak majd hozzád az munkaerőpiacon. A kommunikátori szakma különösen igényli a jó nyelvi készségeket, ezek között is kiemelkedik a nemzetközi kommunikáció specializáció, melyek kurzusai között több angol nyelvű tárgyat is találsz. A szakmai gyakorlat teljesítése elvárás a diplomához, ennek keretében akár jövőbeni munkaadóddal is találkozhatsz. A BME kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerének hála, ha jól teljesítesz, könnyedén megtoldhatod a kiváló képzést egy-egy félév külföldön eltöltött tanulmányi időszakkal vagy szakmai gyakorlattal. A hasonló tapasztalatok még tovább növelik az egyébként is magasra értékelt diploma versenyképességét.

A diplomázást követően választás elé kerülsz: tovább szeretnéd mélyíteni a tudásod egy mesterképzés keretében, vagy inkább munkába állnál? Ha az előbbi mellett döntesz, a BME vagy más egyetemek képzései nyitva állnak előtted. Ha dolgoznál, az elvégzett specializáció is befolyásolja, hogy az alábbi területek melyikén helyezkedhetsz el: nemzetközi intézmények és gazdasági vállalkozások, médiavállalatok, kommunikációs és média- ügynökségek, a civil szektorban működő non profit szervezetek kommunikációs igazgatóságai.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom