Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Szeretnél a legjobb helyen, a legjobbaktól matematikát tanulni? A világ rangos műszaki egyetemeihez hasonlóan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Természettudományi Karán is magas színvonalú matematikus képzés folyik. A képzést a Kar Matematika Intézete gondozza.

Kiknek is szól ez a képzés? A BME matematikus szakát elsősorban azoknak a végzős középiskolásoknak való, akik amellett, hogy szeretik és tudják a matematikát, indíttatást éreznek magukban a matematika kreatív alkalmazásai iránt is. A BME-n nincs éles határvonal “tiszta” és “alkalmazott” matematika között. Itt a matematika egyszerre szép, érdekes és hasznos. A matematikai modellalkotás és elemzés egyre inkább fontos részét képezi a műszaki, gazdasági és természettudományos tevékenység kreatív ágainak. E tevékenység jól képzett, mozgékony elméjű fiatal matematikusokat igényel.

Mi a szak célja? Hogy olyan szakemberré válhass, aki fogékony a gyakorlati problémák iránt és képes alkotó vággyal felhasználni ismereteit. Aki amellett, hogy a matematika elvont területein otthonosan mozog, kommunikálni és együttműködni tud a matematikán kívüli szakemberekkel is. Az  Európai Unióhoz tartozó, fejlődő magyar gazdaságnak is nagy szüksége van ilyen szakemberekre. A BME matematikus képzése szervesen illeszkedik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folyó alkalmazás-orientált tudományos képzés világába.

Hogyan leszel te is a matematika ismerőjéből a matematika szakembere? A szak hat féléves alapképzéssel indul. A matematika alapszak főbb tanulmányterületei az algebra, analízis, geometria, informatika, numerikus módszerek, valószínűségszámítás és statisztika, fizika, gazdasági és a humán ismeretek. Az első három félévben a matematika alapismereteinek elsajátítása folyik. Ezt követően két szakirány közül választhatsz: elméleti szakirány vagy alkalmazott szakirány, ahol a szakiránynak megfelelő tárgyakkal fogsz megbarátkozni. Többre vágysz? Természetesen a szakirány elvégzése után tanulmányaidat mesterszakon, majd doktori képzésen is folytathatod.

Kipróbálnád a kollégista életet is? A BME egész évben zsongó kollégiumai téged is várnak, hogy kipróbálhasd magad az egyetemi élet eme különleges színfoltjában is.

Ha látsz fantáziát a matematika kihívásaiban, jelentkezz a BME matematikus szakára!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom