Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Mi is az a Mechatronika? „A mechatronika a gépészet, az elektronika és a számítógépes irányítás egymás hatását erősítő integrációja”. (EU definíció) A mechatronika ezeket a területeket egymást kiegészítve kapcsolja össze. A szakma legismertebb folyóirata, az Oxford-ban kiadott „Mechatronics” címlapján a következő jelszó olvasható: „Science of intelligent machines”, azaz az intelligens gépek tudománya.

Ma már nem kétséges, hogy a jövő az olyan berendezéseké, gépeké, amelyek az automatikus működésük mellett a változó működési feltételekhez, környezeti változásokhoz rugalmasan alkalmazkodnak, „öntanulóak”, egyszóval intelligensek. Azonban ezeket a gépeket valakinek meg is kell tervezni és építeni. Szeretnél te lenni ez a valaki? Akkor gyere és tanulj a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronikai mérnök alapszakján!

Miért jó választás számodra ez a szak? Ha amúgy is hagyományos villamosmérnöki pályára készültél, ez egy további szakválasztási lehetőséget jelent. Ha a gépészet iránt érdeklődsz, akkor pedig a mechatronikai mérnöki szakon az „intelligens” gépek tervezéséhez szükséges alapok elsajátítása után a gépészet legkorszerűbb megoldásaival ismerkedhetsz meg, ideértve az elektronikát és az informatika alkalmazás szintű ismeretét.

Hogy néz ki a képzés menete? A Mechatronika Szak kétciklusú képzésben indul. A 3,5 év alatt megszerezhető alapdiploma után folytathatod tanulmányaidat és 2 év múlva megszerezheted a  mesterdiplomát. Ezek után pedig doktori (PhD) tanulmányokat is folytathatsz (+3 év).

Kik várnak rád a diplomaátadásod után? A mechatronikai mérnökök iránti kereslet egyre növekszik mind Magyarországon, mind pedig az EU munkaerő piacán. Hazánkban olyan cégek várnak rád komoly karrier lehetőségekkel mint a: Philips, Sony, Audi, Ford, Temic Hungary, Vt Compact Disc, Flextronics, Samsung, Nokia, Lg Electronics, T- Com, Siemens, de szinte bármelyik nagy hazai vagy külföld multi. Így bármerre is mész, BME mechatronikai mérnök diplomáddal a kezedben mindenhol tárt karokkal várnak majd, ebben biztos lehetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom