Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Mindig is érdekelt az informatika és szeretnél elmerülni a szoftverrendszerek és a mindennapjainkat behálózó mesterséges intelligencia világában? Akkor jelentkezz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökinformatikus szakjára!

Az informatika napjaink egyik leggyorsabban fejlődő iparága, így a szakon megszerzett tudásoddal és diplomáddal a kezedben garantáltan, azonnal elhelyezkedhetsz. Több ezer munkalehetőség közül válogathatsz, hála a feltörekvő hazai Információtechnológiai (IT) szektornak. Sőt, attól sem kell félned, hogy az évek alatt belefásulsz a munkádba, ugyanis az informatika hihetetlen fejlődésének köszönhetően mindig találni fogsz magadnak újabb és újabb kihívásokat, amikbe belevetheted magad.

A mérnök informatikus szak egyike a Magyarországon található három informatikus egyetemi szaknak (mérnök informatikus, programtervező informatikus és gazdasági informatikus). És hogy mi különböztet meg minket a többi informatikus szaktól? Az, hogy nálunk a „hardveres” részekbe is belekóstolhatsz (elektronika, digitális technika), így a 7. félév végére még azt is tudni fogod, hogyan lesz a tranzisztor áramából 3 dimenziós grafika. A szak villamosmérnöki gyökerekkel rendelkezik, így a tanterv magán hordozza a mérnökség jegyeit is.

A természettudományos alapismereteken túl több nyelven és környezetben is megtanulhatsz programozni. Megismerheted a szoftverrendszerek tervezésének módszereit és a mesterséges intelligencia alapjait. Megszerzett tudásoddal teret engedhetsz alkotói vágyadnak és kreativitásodnak az önálló laboratóriumi munkák és a szakdolgozat tantárgyak keretében, ahol például egy általad választott informatikai feladatot kell megoldanod úgy, mintha egy cégnél dolgoznál. Ez tesz Téged majd igazi, profi informatikussá, hisz nemcsak alkalmazói, hanem kutatói és fejlesztői képességekkel is fel leszel szerelkezve. Sőt, ha többre vágysz, és az informatika mestere szeretnél lenni, diplomád után folytathatod a sulit mérnök informatikus mesterképzésen, de ha a gazdaság is érdekel, akkor a gazdaságinformatikus mesterképzés a neked való.

Ha kíváncsi vagy a szakkal kapcsolatos további részletekre, ugorj fel a kar honlapjára, ahol többek között megismerkedhetsz a részletes tantervvel és a tárgyak tematikájával is. Jelentkezz mérnök informatikus szakra a BME-n és legyél szemtanúja, tudója és írója a modern informatika történetének.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom