Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Miért tedd le a voksod pont a BME műszaki menedzser képzése mellett? Azért, mert a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem teljes képzése korszerűsítésének egyik fő irányaként a műszaki menedzser képzést célozta meg. A BME 8 kara révén a szak lefedi a természet- és műszaki tudományok, valamint a menedzsment-, a gazdaság- és a társadalomtudományok teljes körét. Ebből is adódnak a BME műszaki menedzser képzés különleges lehetőségei és sajátosságai.

De miről is van itt szó? Ez a képzés struktúrájában, szemléletében, tartalmában és módszereiben lényegesen eltér az általános menedzser- és mérnökképzéstől egyaránt. Olyan egyetem- és karközi, több tudományágat is érintő képzésről van szó, melynek keretében a szilárd természet- és műszaki tudományos ismeretekkel egyidejűleg sajátíthatod el a mérnöki-műszaki feladatok mikéntjét és hogyanját. Így műszaki menedzserként olyan szakember leszel, akinek elsődleges feladata, hogy a klasszikus mérnöki, műszaki tervező- és fejlesztő tevékenységek mellett közreműködjenek a vállalkozások, vállalatok működtetésében, irányításában is.

Hogyan is juthatsz el idáig? Az egyetemen tíz félév alatt 2 fő témakörrel fogsz megbarátkozni. Elsőként a műszaki tárgyak blokkjával, azért, hogy egyrészt átfogó, egymáshoz kapcsolódó általános alapismereteket adjon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen oktatott műszaki szakterületekről, másrészt hogy elérje, hogy végzett műszaki menedzserként magas szintű műszaki képzettséggel és szemlélettel rendelkezhess. Másodszor elmerülhetsz majd a menedzsment blokkban, ahol a műszaki, műszaki szolgáltatási és vállalkozási területeken végzendő menedzseri tevékenységhez szükséges alapvető közgazdasági, pénzügyi, menedzsment, humán és társadalomtudományi ismeretekkel fogsz közelebbről is megismerkedni. Az első 6 szemeszter közös tantervét követően az alapszakon belüli szakirányként ízlésedhez mérten választhatsz majd egyet a négy menedzsment modul (specializáció) közül, mellyel tovább mélyítheted tudásodat mindkét szakterületen. Ezek a modulok a következők: Környezetmenedzsment modul, Minőség- és technológiamenedzsment modul, Pénzügyi menedzsment modul és végül a Termékmenedzser modul.

Korszerű menedzser- és vezetőképzés nélkül modern piacgazdaság nem létezhet, éppen ezért az iskolát hátrahagyva nem kétséges, hogy diplomáddal a kezedben és szaktudásoddal a fejedben mindenhol tárt karokkal várnak a nagyvilágban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom