Adatok

Képzési formák: ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

Kiknek is szól a BME műszaki szakoktató képzése? Azoknak, akik műszaki szakoktató képesítéssel, érettségivel és államilag elismert szakirányú (OKJ) szakképesítéssel, vagy pedagógiai felsőfokú szakképesítéssel rendelkeznek, és magasabb szintű iskolai végzettséget és szakképzettséget kívánnak elérni, valamint üzemmérnöki vagy műszaki menedzseri diplomával, illetve műszaki menedzser BSc vagy mérnök BSc szakképzettséggel rendelkeznek. Vagy éppen azoknak, akik karrierútjuk módosítását tervezik és az adott alapképzést tanúsító diploma birtokában műszaki szakoktatóként szeretnének dolgozni. Beleillesz a képbe? Akkor gyere és képezd ki magad a legprofibbak között!

Mik a képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei? Az érettségi és a szakirányú OKJ szakképesítés. A 7 féléves alapképzésen belül egy számodra érdekes szakirányt választhatsz az elektronikai, építészeti, gépészeti, informatikai, könnyűipari, környezetvédelmi-vízgazdálkodási, közlekedési és végül a vegyipari szakirányok közül.

Mi is a képzés célja? Az adott képzési területen elméletileg és gyakorlatilag is jól felkészült műszaki szakoktatók képzése, akik a szakot befejezve felkészültek az iskolai és az iskolarendszeren kívüli szakképzésben gyakorlati tárgyak oktatásának megtervezésére, szervezésére, vezetésére. Emellett képesek oktatási tevékenység végzésére, a szakmai tantárgyakhoz kapcsolódó laboratóriumi foglalkozások és a vállalati képzési helyeken folytatott üzemi (tanműhelyi) gyakorlatok lebonyolítására, vagy akár középfokú és felsőfokú iskolarendszerű szakképzés keretében folyó gyakorlat képzési feladataira való felkészítésre is.

Tovább is képeznéd magad, hogy aztán te is tovább képezhess? A képzés sikeres befejezését követően több továbbtanulási lehetőséged is van. Elvégezheted a mérnöktanár MA mesterképzést, részt vehetsz a felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésen, a közoktatási vezető szakirányú továbbképzésen vagy akár a távmunka tanácsadó szakirányú továbbképzésen is. Rajtad áll, merre mész tovább az úton. Az biztos, hogy nem kell félned, mert bármerre is mész, BME műszaki szakoktatói diplomáddal bárhol meg fogod állni a helyed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom