Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Szeretnéd megismerni a nemzetközi gazdasági folyamatok elméleti összefüggéseit, hátterét? Érdekelnek a globalizáció folyamatai, regionális hatásai? Netán az EU integrációs kérdéseit gondolnád tovább? A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakán ezek a témakörök mind terítékre kerülnek, hogy széles látókörű gazdasági szakemberrés válhass.

A tantervi anyagot három nagyobb egységre lehet osztani. A közgazdaságtani, üzleti és módszertani alapozó ismeretek a társadalomtudományi alapismeretekkel és az úgynevezett szakmai törzsanyag, amelynek keretében többek között a következő tárgyakkal találkozhatsz: interkulturális menedzsment, EU-közösségi politikák, nemzetközi tárgyalási technikák, nemzetközi etikett, protokoll. A BME gyakorlatának megfelelően nem bomlik a képzés szakirányokra, tanáraid a projektfeladatoknál, illetve a tehetséggondozás keretein belül igyekeznek a szűkebb érdeklődési körödnek megfelelő témákkal foglalkozni. Ez az alapszak egy pezsgő, versenyző környezetet biztosít, és a BME hagyományosan nagy figyelmet fordít arra, hogy a képzéseibe bekerülő kiválóságok ne kallódjanak el, hanem a lehető legmagasabb fokú szakmai segítséget kapják meg, egyénre szabottan, céljaik eléréséhez.

A képzés utolsó féléve a szakmai gyakorlaté, melyet például az Erasmus program keretében akár külföldön is elvégezhetsz. A három és fél év végeztével a munkaerő-piaci esélyeid nagyon jók lesznek, hiszen a BME-s diploma nemcsak itthon magasan jegyzett, de külföldön is ismert és elismert. A nemzetközi gazdálkodás alapszakon elsajátított ismereteidre változatos pozíciókban lehet szükség az államigazgatásban és a versenyszférában is. De ha továbbtanulnál, bátran válogathatsz akár a BME, akár más egyetemek mesterképzés-kínálatából.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom