Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 325 000 Ft

Mindig is otthonosan mozogtál a kémia világában? Sokszor gondolkoztál azon, milyen lenne egy laborban lenni és izgalmas kísérleteken dolgozni? Már kisebb korodban is összeöntögettél mindenféle folyékony dolgot, hogy megnézd, nem robban-e fel vagy nem lesz-e belőle az örökélet zölden villogó elixírje? A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki alapszakján – habár komolyabb keretek között – te is megtanulhatod, mi robban fel és miből is készülnek a valóban zölden villogó vegyületek.

Hogyan is tanulhatod meg mindezt? A szak első négy félévében a kémiai és matematikai ismeretekre építve a mérnöki ismereteket és szemléletet kell elsajátítani. A vegyészmérnöki szakmát megalapozó tárgyakat (szervetlen-, szerves-, fizikai-, és analitikai kémia, vegyipari műveletek, matematika, géptan) az első két évben megtanulhatod. Ezt követően a 4. félévben az általad választott szakirányon egy adott szakterület részletesebb megismerésére van lehetőséged, és az 5. félévtől kezdve a törzsanyag tantárgyai mellett megjelennek a specializáció tantárgyai (differenciált szakmai ismeretek) is.

Milyen specializációk közül választhatsz? A vegyészmérnöki szak hallgatójaként négyféle specializáció közül választhatsz: Általános vegyipari és folyamatmérnöki specializáció, Analitikai és szerkezetvizsgálati specializáció, Gyógyszeripari specializáció és végül, de nem utolsó sorban Műanyag, textil és anyagtudományi specializáció. Tudod már, melyiket szeretnéd? Az alapképzés után három különböző szakkal vár a mesterképzés, amiken belül folytathatod megkezdett specializációdat, de válthatsz is, a kutató szelleműek pedig doktori képzésre felvételizhetnek a mesterdiploma után.

És tudod már, mi szeretnél lenni, avagy valójában mivel is fogsz foglalkozni a szak után? A vegyészmérnökök vegyipari (gyógyszer-, műanyag-, szénhidrogén- és textilipar, szintetikus vegyipar) technológiák alkalmazásával, fejlesztésével, új vegyületek laboratóriumi előállításával, kémiai analitikai, szerkezetvizsgálati, anyagtudományi problémák megoldásával, a szakterületükhöz kapcsolódó tudományos kutatással, továbbá a gazdaság egyéb területein is anyagismereti, környezetvédelmi tudást igénylő problémák megoldásával foglalkoznak.

Készen állsz a kalandra? Akkor jelentkezz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki alapszakjára.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom