Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 325 000 Ft

A villamosmérnöki szak az egyik legsokszínűbb mérnöki szak, melyben te is megtalálhatod a számodra vonzó dolgokat, legyen az akár a villamos energetikai rendszerek vagy akár a mikrovezérlők tervezése. Szeretnél ennek a sokszínű szak hallgatóságának a tagja lenni és profi mérnökként kilépni az egyetem kapuján? Akkor gyere és jelentkezz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki szakjára.

Hogyan néz ki az alapképzés? Az alapszak 7 szemeszterből áll és két részre osztható: az alapozó képzésre, mely 4 féléves, és az azt követő specializációra, mely további 3 félév. Az alapszak elvégzése során a villamosmérnöki szakma műveléséhez szükséges törzsanyagon (elektronika, jelek és rendszerek, digitális technika, méréstechnika, szabályozástechnika) túl rövid betekintést nyerhetsz minden specializációba. Ezeket a tantárgyakat egészítik ki a széleskörű természettudományos ismeretek (matematika, fizika, anyagtudomány), melyek oktatása mindig is hangsúlyos volt a karon, mivel ezek teremtik meg a valódi kreatív, kutató-fejlesztő munka alapjait. A széleskörű elméleti ismeretek oktatása mellett számos tantárgyhoz kapcsolódnak laborfoglalkozások, melyek során a gyakorlatban követheted végig az előadásokon tanultakat.

Milyen specializációk közül válogathatsz a 4. félév után? A BME villamosmérnök szak négy specializációt kínál, melyek közül érdeklődésednek megfelelően választhatsz. A négy szakirány a Beágyazott és irányító rendszerek specializáció, Infokommunikációs rendszerek specializáció, Mikroelektronikai tervezés és gyártás specializáció és végül, de nem utolsósorban Fenntartható villamos energetika specializáció. Az alapképzés elvégzése után pedig a BME négy mesterszakjának valamelyikén még mélyebbre áshatsz a témában.

Merre tovább iskola után? A szak elvégzése után az ipar által elismert diplomával a kezedben már képes leszel közreműködni villamos és elektronikus eszközök, berendezések, létesítmények tervezésében, gyártásában, üzemeltetésében, valamint mérési, minősítési és ellenőrzési feladatokat megoldásában villamos szakterületeken. Éppen ezért tudásod birtokában már nem lesz kihívás számodra lépést tartani a szakma dinamikus fejlődésével sem.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom