Baptista Teológiai Akadémia

Baptista Teológiai Akadémia

Egyetértesz a keresztény értékrenddel? Mindig is érdekeltek a teológia rejtelmei és kifürkészhetetlen világa? Vagy szeretsz énekelni és esetleg kipróbálnád magad egyházi énekesként is? Akkor tanulj a legjobbaktól, a legjobb helyen, Budapesten a Baptista Teológiai Akadémián!

Gondoltad volna? A baptista teológiai képzés hazánkban a XIX. század utolsó évtizedében indult. Az első országos szintű, 6 hónapos, tanfolyam jellegű magyarországi „prédikátoriskolát” 1899 szeptemberében nyitották meg Budapesten, azóta folyamatosan bővül a főiskola képzési kínálata, mára két alapszakon (teológia BA és kántor BA) és 2010-től mesterszakon is (teológia MA) folyik oktatás. A hallgatói létszám mára megközelítette az 500 főt és folyamatosan növekszik, mivel az iskola nyitott bármely keresztyén felekezet tagjai előtt. A hallgatók több mint a fele a fenntartó Magyarországi Baptista Egyházon kívülről érkezik: mintegy tíz egyházból és felekezetből.

A kántor szak képzési irányaihoz kapcsolódóan az alapképzés után két szakirányú továbbképzési szakon (gospel zenész és gyülekezeti egyházzenész) is tanulhatsz. Teológia szakon pedig három szakirányú továbbképzési szak vár rád az alapképzés elvégeztével, a baptista hitoktató, biblikus vallásismeret, illetve keresztyén hospice lelkigondozó továbbképzés.

Mi is a főiskola küldetése? A főiskolának több fő célkitűzése is van. Többek között a Magyar Baptista Egyház hitéleti tevékenységéhez, missziós feladataihoz szükséges elméleti és gyakorlati tudással rendelkező lelkészek, lelkigondozók, kül- és belföldi misszionáriusok, hitoktatók, egyházzenei szakemberek képzése, továbbképzése. Továbbá cél a nem hitéleti munkakörben tevékenykedő diplomások képzése is annak érdekében, hogy az itt tanulók civil teológussá válhassanak, ez által világnézeti és etikai szempontból megalapozottabban tudják betölteni hivatásukat.

A főiskola küldetésének tekinti, hogy ösztönözze és támogassa a tudományos kutatásokat, biztosítsa a kutatás, az oktatás és a képzés lelkiismereti szabadságát. A BTA olyan gyakorlóhelyeket biztosít neked, amelyek elősegítik az elméleti ismereteid alkalmazását. Külföld? A BTA folyamatosan bővíti kapcsolatait külföldi hitéleti felsőoktatási intézményekkel, lehetőség szerint közös programokat szervez az intézmény tudományos teljesítményének növelése érdekében. Ezen felül ápolja és bővíti kapcsolatait a fenntartó egyház gyülekezeteivel és intézményeivel. Különös hangsúlyt helyez a nevelésre és segíti a hallgatók személyiségfejlődését. Sőt, itt az oktatók a tanulmányok befejezése után is támogató kapcsolatot tartanak fenn a végzett hallgatókkal.

Ha készen állsz a kalandokra, elhivatott vagy és a legjobb helyen szeretnéd kamatoztatni tudásodat, akkor jelentkezz és tanulj a Baptista Teológiai Akadémián!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet