Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 186 000 Ft

Szeretnél szakszerűen részt venni a baptista gyülekezet ének-zenei szolgálatában? Érdekel a hagyományos egyházzene, a kóruséneklés vagy a gospel? Jelentkezz kántor szakra!

A hat féléves képzés végén képes leszel a kántori szolgálat ellátására, az evangélium üzenetének átadására énekben, zenében, és kellőképp felkészülsz az egyházzenéért felelős szolgálatra. Az alapozó modul segítségével elsajátítod az alapvető teológiai, zeneelméleti és egyházzenei ismereteket, a törzsanyag pedig tartalmazza a további szükséges teológiai tudást, és a kántor szakhoz kapcsolódó speciális tananyagot. Valójában nem válnak élesen külön a teológiai és a zenei tantárgyak, hanem folytonos átmenetet képeznek egymásba. Mindezekhez szorosan kapcsolódik a szakmai gyakorlat, amely többféle (iskolai és külső) gyakorlati formával segíti a hallgatókat a szükséges kompetenciák megszerzésében.

Például a gyülekezeti énektanítás keretében különböző életkorú gyülekezeti csoportoknak taníthatsz egyházi énekeket gyermek, ifjúsági hittanórákon, felnőtt bibliaórákon és az istentiszteleteken. A liturgikus gyakorlat és a liturgikus szolgálat lehetőséget ad arra, hogy az elméletben elsajátított ismereteket az istentiszteleti keretekben is alkalmazhasd.

Az alapfokozat megszerzése után lehetőséged nyílik a végzettséged és szakképzettséged szerinti elhelyezkedésre.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom