Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 186 000 Ft

Szeretnél jártasságot szerezni a baptista hittételekben? Elhivatottságot érzel egy baptista közösség életének valamilyen szintű irányítására, vagy akár kutatnád a területet? A Baptista Teológiai Akadémia teológia alapszakának elvégzése remek ugródeszka lehet a számodra, bármelyik irányt választanád.

A BTA gyakorlatorientált szemléletet ígér. Felkészít a misszió különböző területeire, hozzájárul a lelkipásztori célokat kitűzők teológiai oktatásához, előkészíti a teológia interdiszciplináris szemléletű művelését és megteremti a világi szakmák biblikus alapokon történő művelésének feltételeit. A BTA három irányban támogatja a specializálódást. Ha lelkipásztori ambícióid vannak, megismertet szolgálat szépségével, feladataival és céljaival. A teljes program megfelelő teológiai- és segédtudományi alapozást biztosít a lelkipásztori képzés második ciklusára, a mesterképzésre is. A missziós képzés moduljai felkészítenek arra, hogy egy lelkipásztor irányítása mellett képes legyél gyülekezeti missziói szolgálatot végezni (mint például evangelizációs szolgálat, gyermek- és ifjúsági munka vagy bibliaköri tanítás). A harmadik választható irány szociális lelki gondozókat képez, akik alkalmassá válnak a baptista gyülekezetben szociális szolgálat elvégzésére, illetve lehetőségük nyílik családgondozó, utógondozó vagy családsegítő munkakörök betöltésére is.

A nyolc félév leteltével okleveles teológussá válsz. A továbbtanulás több irányban is lehetséges: a lelkipásztori mesterképzés, vagy különböző szociális munkához kapcsolódó szakirányú továbbképzések lehetősége nyílik meg előtted. Természetesen munkába is állhatsz, ebben az esetben a specializáció nagyban meghatározza a számodra elérhető pozíciók típusát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom