Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 12
Nappali önköltség (félév) 950 000 Ft

Az általános orvos szak célja, hogy hallgatóit és oktatóit arra készítse fel, hogy olyan magas fokú szakmai tudást, igényességet és problémamegoldó készséget sajátítsanak el, melyekre a szakorvosképzés és az önálló orvosi tevékenység alapjai biztonsággal építhetők, emellett rendelkezzenek a társadalom különböző területein jelentkező, változó egészségügyi igények megértésének és kezelésének készségével, mindezt 6 év alatt.

Kiemelendő, hogy ez egyike azoknak a szakoknak, ahol tradicionális, osztatlan képzés folyik, a magyar mellett már 25 éve angol nyelven is. Ebből kifolyólag a világ legkülönbözőbb tájairól érkeznek ide hallgatók. Így egy társadalmilag elismert, nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő képzésbe kapcsolódhatsz be. Ezt garantálja, hogy az oktatók - akiknek több mint 80%-a tudományos minősítéssel rendelkezik - a kor kihívásainak megfelelően a legújabb tudományos ismeretek felhasználásával képzik a hallgatókat.

A magas szintű elméleti képzés mellett kiemelt szerepet kap a gyakorlatorientáltság is. Ennek érdekében pár éve bevezetésre került egy új blokkgyakorlati rendszer, melynek során a negyed- és ötödéves hallgatók félévente 1-1 hónapos évközi gyakorlaton vesznek részt, ahol tutori felügyelet mellett naponta 6 órát töltenek a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum klinikáin, vagy oktatókórházainak megfelelő osztályain.

Az egyetem igyekszik a klinikai gyakorlati képzés hatékonyságát javítani. Pályázati pénzek felhasználásával folyamatosan korszerűsítik a már meglévő oktatási egységeket, valamint újakat is hoznak létre, így biztosítva a képzés megfelelő infrastrukturális feltételeit. Van olyan tanterem, ahol 3D-ben nézheted a műtéteket, továbbá az új Interaktív Orvosi Gyakorlati Központban fantom babákon tanulhatod meg az újraélesztést, az alapvető életmentő és más klinikai beavatkozásokat.

A kar törekszik arra, hogy minél több lehetőséget biztosítson, hogy tanulmányaid egy részét külföldön tölthesd. Az Erasmus hallgatói csereprogram keretén belül több mint 70 európai egyetemmel kötött partnerszerződést, a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete pedig Európán kívüli országokba is szervez hallgatói cserét, elsősorban a nyári szakmai gyakorlatok idejére. Ez a széles nemzetközi kapcsolatrendszer, kiegészülve a külföldi oktatókórházakkal, arra is lehetőséget nyújt, hogy magyar nyelvű hallgatóként is mind nagyobb számban vehess részt külföldi részképzéseken, így az idegen nyelv elsajátítása mellett gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodva.

Orvosra mindig szükség van, így nem kell aggódnod az elhelyezkedés miatt sem. A környékbeli intézmények számos álláshelyet kínálnak, ahol munkaviszony létesítése mellett nyílik lehetőséged arra, hogy bekapcsolódhass az egyetem szakképzési programjába, és így egy biztos állás mellett szerezheted meg a szakképesítésedet. Ha ekkora mennyiségű tudás még mindig nem elég, részt vehetsz a doktori iskola PhD képzésében, melynek elvégzése után a tudományos minősítésedet megszerezve helyezkedhetsz el.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom