Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 143 000 Ft

Emberközeli, sokszínű, kreatív munkát szeretnél végezni az egyetemi évek után? Jó a kommunikációs készséged, és érdekelnek az egyes emberekben rejlő lehetőségek? A Debreceni Egyetem andragógia alapszakán a korábbi művelődési és felnőttképzési menedzser, a művelődésszervező és a személyügyi szervező szakok ismeretanyagának egyesítésével minden eszköz a kezedben lesz ehhez!

A szak célja, hogy olyan felnőttképzési szakemberré válj, aki képes a közművelődés, a közgyűjtemények területén, településeken, intézményekben, szervezetekben és közösségekben, a felnőttképzés különböző színterein, közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, tanácsadói munkakörök ellátására, a humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos feladatok végzésére. Garantáltan nem fogsz unatkozni!

A negyedik félévtől kétféle szakirány közül választhatsz. A művelődésszervező szakirány kulturális és közösségszervező feladatok ellátására készít fel. A kulturális intézményrendszer működésének ismeretében településeken, kistérségekben kulturális és közösségfejlesztő projekteket tudsz tervezni, megszervezni, lebonyolítani. Tehát segítheted a kulturális, művészi és tudományos értékek közvetítését, biztosítva számukra a szükséges szervezeti hátteret. A felnőttképzési szervező szakirányon a felnőttoktatásra koncentrálhatsz. Így megismerkedsz a felnőttoktatás intézményi és gazdasági hátterét érintő tényezőkkel. Elvégzése után foglalkozhatsz például felnőttoktatási programok tervezésével, azok akkreditációra történő előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, és persze az eredmények értékelésével, valamint a kész felnőttoktatási programok marketingjének irányításával. Emellett felkészülsz intézmények és települések felnőttoktatási igényeinek feltárására is. Bármelyik szakirányt válaszd is, készülj fel a gyakorlat fontosságára!

Az alapszak elvégzése után munkába állhatsz, de folytathatod is tanulmányaidat különböző mesterképzésekben (andragógus, emberi erőforrás fejlesztő, neveléstudomány vagy kulturális mediátor szakok). Ezt követően akár a neveléstudományi doktori képzés lehetősége is nyitva áll előtted.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom