Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Mindened az angol nyelv és az angolszász kultúra? Pezsgő, de élhető egyetemi városban képzeled el a következő három éved? Jó hírünk van: a Debreceni Egyetem anglisztika alapszakán garantáltan magas szintű képzésben részesülsz, és alkalmad nyílik egy élhető nagyváros minden előnyét élvezni!

Az egyetem különösen jól bánik az anglisztika szakosokkal: az angol szak foglalja el a főépület első emeletének egyik felét, amely a felújított, a legkorszerűbb oktatási eszközökkel ellátott tantermekből a főépület szívébe, a díszudvar körüli kerengőre lép az ember; ugyanakkor az üvegajtó mögött rejtőző "angol folyosó" ideális körülményeket teremt egy igazi, összetartó közösség szerveződésére.

A három év alatt számos, az angolszász kultúrával foglalkozó kurzust hallgatsz, amelyek Nagy-Britannián és az Egyesült Államokon túl Kanada, Írország és Ausztrália kultúráját, földrajzát, történelmét is tárgyalják. A DE-n specializáció felvételére is nyílik lehetőséged: az üzleti angol nyelv, az információs design, és a színház- és kommunikáció specializációkéra - utóbbi specializáción szerzett ismereteidet kamatoztathatod például az Angol-Amerikai Intézet által rendszeresen megszervezett angol nyelvű színházi fesztiválon is!

Már a bekerülésnek is feltétele a magas szintű angol nyelvtudás, melyet az anglisztika szak nemcsak szókincs, hanem elméleti beágyazottság tekintetében is bővít, hiszen nyelvészeti tárgyak, fordítási gyakorlatok is várnak rád. A DE remek nemzetközi beágyazottságának köszönhetően Erasmus és ISEP programok segítségével külföldön tölthetsz egy-két szemesztert is.

A diplomázás után folytathatod tanulmányaidat tanári vagy angol nyelv és irodalom mesterképzésben. Természetesen kiléphetsz a munkaerőpiacra is, ahol főleg nyelvi, illetve kulturális ismereteidet tudod hasznosítani a versenyszféra vagy az államigazgatás külkapcsolatokkal foglalkozó divízióiban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom