Ápolás és betegellátás (ápoló)

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Fontosnak tartod az egyén, a család és a társadalom egészségének védelmét? Érdemi tagja szeretnél lenni az egészségügyi ellátórendszernek? Ha elég elhivatottnak érzed magad, jelentkezz az ápolás és betegellátás  alapszak ápoló szakirányára!

Ma már a különböző egészségügyi intézetek elvárják, hogy a végzett diplomások nemcsak az orvos irányítása mellett, hanem önállóan is képesek legyen feladataikat elvégezni, döntéseket hozni, magas szintű egészségügyi ellátást nyújtani. Erre készít fel ez az alapszak. Az elméleti tantárgyak magas szintű tudás megszerzését teszik lehetővé, és a gyakorlati oktatás is magas szinten zajlik. A jól felszerelt demonstrációs termekben begyakorolhatod a gyakorlati, manuális tevékenységek alapjait, de természetesen külső helyszínen történő gyakorlaton is részt kell venned. A nyolc féléves alapszakon először alapvető kompetenciákat kell elsajátítanod. Megismered az egészség fogalmát és kritériumait, az ember szomatikus, pszichés és szociális állapotának sajátosságait, megtanulod az egészség helyreállításának tudományos alapjait az egészségügyi és szociális ellátás szervezeti felépítését, informatikai alapjait, finanszírozási rendszerét, szükség esetén tudsz majd elsősegélyt nyújtani, valamint felkészítenek arra is, hogy a saját szakterületeden menedzsment feladatokat láthass el. Az ápoló és betegellátó szak elvégzése után átlátod az egészségügyi és szociális intézményrendszert, ismered többek között az egészséges szervezet működését, az egészségkárosodások megelőzési lehetőségeit, a gyakoribb betegségek diagnosztikájában alkalmazott vizsgáló módszereket, valamint a prevenció, a rehabilitáció lehetőségét.

Végzett ápolóként segítséget tudsz nyújtani az egészségügyi és szociális szolgáltatások elérésében, fel tudod tárni a beteg sajátos szükségleteit, felállítod az ápolási diagnózist, együttműködsz az egészségügyi es szociális szolgáltatások tervezésében, fejlesztésében, lebonyolításában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom