Ápolás és betegellátás (gyógytornász)

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

A szakirányt annak ajánljuk, akit érdekel a mozgás- és fizioterápiával való gyógyítás tudománya, jó fizikai képességekkel, nagyfokú empátiával rendelkezik, kész arra, hogy tudását folyamatosan fejlessze, és azt a lakosság egészségi állapotának a javítására fordítsa.

A Gyógytornász képzés során megismered a mozgásszervi betegségek megelőzésének a módját és a kialakult betegségek kezelési módszereit. A gyógytornász a fizioterápia eszközeit alkalmazva vesz részt az ápolás és betegellátás, a prevenció és a rehabilitáció folyamatában. A fizioterápia legjelentősebb része a mozgásterápia. Célja a megbetegedett szerv, testrész, illetve szervezet tornagyakorlatok segítségével való helyreállítása. A nyolc félév folyamán először olyan alapozó tárgyakkal ismerkedsz meg tüzetesebben, mint például a biológia, az anatómia, az élettan-kórélettan, a gyógyszertan vagy a dietetika, majd ezután következnek olyan szakirányos tárgyak, mint az alkalmazott edzésmódszertan, a biomechanika, az elektro-balneo-hidro-klímaterápia vagy a mobilizációs-manuális technikák.

Az alapképzés végére olyan szakember leszel, aki önállóan részt tud venni a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában. A diploma megszerzése után lehetőség van folytatni a tanulmányaidat, a népegészségügyi mesterszak egészségfejlesztési szakirányán, komplex rehabilitáció vagy más egészségtudományi mesterszakon. De ha úgy érzed, hogy inkább elhelyezkednél, tárt karokkal várnak a gyógyfürdőkben, a rekreációs létesítményekben, az otthonápolási szakszolgálatoknál, az egyetemi tanszékeken, intézetekben, kutatóhelyeken vagy civil szervezeteknél is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom