Ápolás és betegellátás (mentőtiszt)

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

Szeretnél tagja lenni a hazai mentőellátás szervezetnének? Gyorsan tudsz dönteni, és felismered a vészhelyzeteket? Már a vezetésoktatáson is az elsősegélyt élvezted a legjobban? A mentőtiszt szakirányt neked találták ki!

A nyolc féléves alapszakon először az ápolás és betegellátás alapszak mindegyik szakirányához nélkülözhetetlen kompetenciákat kell elsajátítanod. Megismered az egészség fogalmát és kritériumait, az ember szomatikus, pszichés és szociális állapotának sajátosságait, megtanulod az egészség helyreállításának tudományos alapjait, az egészségügyi és szociális ellátás szervezeti felépítését, informatikai alapjait, finanszírozási rendszerét, szükség esetén tudsz majd elsősegélyt nyújtani, valamint felkészítenek arra is, hogy a saját szakterületeden menedzsment feladatokat láthass el. Az elméleti tantárgyak magas szintű tudás megszerzését teszik lehetővé, és a gyakorlati oktatás csakugyan magas szinten zajlik. A jól felszerelt demonstrációs termekben begyakorolhatod a gyakorlati, manuális tevékenységek alapjait, de természetesen részt kell venned külső helyszínen történő gyakorlaton is. A Mentőtiszt szakon elsősorban a mentőellátás helyét, szerepét, kapcsolatrendszerét, szervezetét, működését és a vonatkozó jogszabályokat ismered meg behatóbban. Megtanulod használni a mentésben használatos korszerű eszközöket, gyógyszereket, kötszereket és műszereket, valamint felismered majd a sürgősségi ellátást igénylő betegségeket és helyzeteket.

A diplomád megszerzése után képes leszel a sürgősségi betegellátás körülményei között szükségessé váló egyes orvosi beavatkozások szakszerű és biztonságos elvégzésére, tömeges balesetek és megbetegedések, illetve katasztrófa helyszínen a mentőfeladatok ellátásara. Ezen kívül meg tudod szervezni a munkacsoport munkáját is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom