Ápolás és betegellátás (szülésznő)

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Részt kívánsz venni az élet egyik legnagyobb csodájában? Követni és tanácsadással segíteni a gyermekvállalást? Az ápolás és betegellátás alapszak szülésznő szakiránya erre készít fel.

A nyolc féléves képzés során először megismered az egészség fogalmát és kritériumait, az ember szomatikus, pszichés és szociális állapotának sajátosságait, megtanulod az egészség helyreállításának tudományos alapjait az egészségügyi és szociális ellátás szervezeti felépítését, informatikai alapjait, finanszírozási rendszerét, szükség esetén tudsz majd elsősegélyt nyújtani, valamint felkészítenek arra is, hogy a saját szakterületeden menedzsment feladatokat láthass el. A Szülésznő szak megismerteti veled többek között a legfontosabb élettani folyamatokat, a kóros állapotokat, veszélyhelyzeteket, a nőgyógyászati és szülészeti sürgősségi tennivalókat, az orvos által használt beavatkozásokat és technikákat, az emocionális változásokat és azok jelentőségét. Megtanulod a terhességgel kapcsolatos egészségügyi tennivalókat és jogi szabályokat, de foglalkozol a női reproduktív rendszerek problémáival és az előrehaladott korú nők szűrő és diagnosztikus tesztjeivel. Az elméleti tárgyak mellett a gyakorlati oktatás is magas szinten zajlik. Felszerelt demonstrációs termek várják, hogy begyakorold a gyakorlati, manuális tevékenységek alapjait, de természetesen kötelező külső helyszínen történő gyakorlaton is részt venned.

A képzés elvégzése után képes leszel szülés levezetésére, az újszülött ellátására az anya-újszülött korai közvetlen kapcsolatának biztosításara, gyermekágyas megfigyelésre, gondozásra, a szoptatás segítésére, a hazabocsátással kapcsolatos feladatok ellátására (tanácsadás, kóros tünetek felismerése, intézkedés). Emellett el tudod végezni a terhesgondozási feladatokat, segédkezhetsz szülészeti és nőgyógyászati műtéteknél. Képes leszel szakszerűen kommunikálni a terhes és szülő nőkkel, a családjukkal, felvilágosításra és tanácsadásra a fogamzásgátlással és a családtervezéssel kapcsolatban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom