Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Mindig is érdekelt a biológia? Szeretnéd mélyebben is megismerni az állatvilág és az emberi test működését? Kíváncsi vagy, mi mindent rejt magában a téged körülvevő környezet? Ha igen, akkor gyere és tudj meg mindent a Debreceni Egyetem Biológia alapképzésén!

De mi is a szak célja a DE-n? A képzés célja olyan  széles látókörrel rendelkező, átfogó elméleti és gyakorlati ismeretekkel bíró biológusok képzése, akik a biológia bármely szakterületén képesek eredményes elméleti és gyakorlati munkát folytatni, illetve amennyiben a munkaerőpiac megköveteli, tudásukat speciális ismeretek megszerzésével bővíteni.

De mitől lesz egyedi a Debreceni Egyetem Biológia alapszakja? Attól, hogy a szak a fentieken túl azt is lehetővé teszi, hogy aszerint, hogy a hallgató elsősorban a szünbiológia (pl. Ökológia, Környezet- és Természetvédelem, Hidrobiológia, Evolúcióbiológia, stb.) vagy inkább a molekuláris szintű kutatómunka (pl. Genetika, Biotechnológia, Molekuláris biológia, Biokémia) iránt érdeklődik, az ennek megfelelő szakirányú képzésben (Biológia - ökológus operátor, illetve Biológia - laboratóriumi operátor) speciális, a gyakorlatban jól hasznosítható, extra ismereteket szerezhessen. Emellett a Biológus BSc képzés teszi lehetővé a Biológiatanár diploma megszerzését is.

 

Hogyan is néz ki a képzés szerkezete? Mi mindennel fogsz találkozni az egyetemen? A magas színvonalú alapképzést a Biológia BSc minden hallgatója számára kötelező, országosan előírt alapozó tantárgyak biztosítják. Például: Európai Uniós ismeretek, Minőségbiztosítás, a Biomatematika és informatika alapjai, Bevezetés a kémiába, Bevezetés a fizikába , Növénytan, Állattan, Biokémia, Sejtbiológia és Állatélettan, Növényélettan, Genetika és molekuláris biológia, Általános mikrobiológia és biotechnológia, Ökológia, Biogeográfia, Evolúcióbiológia és populációgenetika stb. Az a hallgató, aki sikeresen teljesítette a szakirányválasztás kritériumait, az első két félévet követően szakirányt választhat, de az alapszak szakirányválasztás nélkül is elvégezhető.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom