Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Mitől lesz a Debreceni Egyetem biomérnöki alapszakja a legjobb választás számodra? Attól, hogy a DE-n a biomérnöki képzés célja, hogy te olyan, széles szakmai látókörrel rendelkező, átfogó elméleti és gyakorlati ismeretekkel bíró, korszerű tudományos ismeretekkel felvértezett biomérnök szakemberré válj, aki az oklevél megszerzése után, viszonylag rövid idő alatt önálló alkotómunkára, ismeretei gyakorlati hasznosítására képes.

A DE-n a széleskörű és általános jellegű alapozó képzés révén lehetőség nyílik arra, hogy a végzett hallgatók a biotechnológiai ipar bármely részterületén elhelyezkedhessenek és ott eredményes elméleti, gyakorlati munkát folytassanak. Ennek érdekében a tantervet úgy alakította ki az egyetem, hogy biztosított legyen a magas színvonalú alapképzés a biológiai, a kémiai és a műszaki-mérnöki tárgyak területén. Itt szerzett szakmai ismereteidet pedig változatos  jogi és közgazdaságtani kurzusok teszik még inkább piacképessé.

Mit is tanulhatsz meg az itt eltöltött 6 féléved alatt? A biomérnöki képzés során elsajátítandó természettudományos alapismeretek a matematika, fizika, kémia, biológia, biokémia területét érintik. A szakmai törzsanyag olyan szakismeretet ad át, mint a biológiai rendszerek működése, fizikai, kémia alkalmazásai, anyagtudomány, mérés- és irányítástechnika, géptan és művelettan. A végzett biomérnököket emellett gazdasági és humán ismeretekkel is felvértezik. Tanulnak mikro- és makroökonómiát, menedzsment- és vállalkozás-gazdaságtant és üzleti jogot is.

Még mélyebbre ásnál? A biomérnöki alapképzés befejezését követően lehetőséged lesz a biomérnöki, a vegyészmérnöki, a biológus, a molekuláris biológus és a vegyész mesterképzésben (MSc) való továbbtanulásra akár Debrecenben, akár más egyetemi városokban.

Merre tovább diplomáddal a zsebedben? Ne aggódj! A biotechnológiát napjainkban szinte mindenhol alkalmazzák, de főleg olyan területeken, mint az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, valamint a környezetvédelem. A 21. században a tudományok között a biológiának vezető szerepe van, éppen ezért az elkövetkező műszaki fejlődés is a biotechnológia irányából várható. Mindez szép kilátásokkal kecsegtet, így nem kell aggódnod, hogy meg fogod-e találni a helyed a munka világában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom