Egészségügyi szervező

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Hogyan jött létre az egészségügyi szervező alapszak? Az egészségügy tudományos alapjaiban, az orvostudományban hatalmas változás ment végbe az utóbbi évtizedekben, ami nem jöhetett volna létre informatika nélkül. Egy másik fontos összetevő az egészségügy társadalmi és gazdasági környezetének gyökeres megváltozása, ennek megfelelően megváltoztak, és még mindig változnak a jogi és gazdasági szabályok. Ezek figyelembe vétele és nyomon követése lehetetlen modern informatikai eszközök használata nélkül. Végül a harmadik összetevő az egészségügyben teret hódító minőségbiztosítás: a folyamatos ellenőrzés és módosítás biztosítják a teljes szolgáltatás magas szintű minőségét. Mondanunk sem kell, ez sem lehetséges korszerű informatikai ismeretek nélkül.

Miről is szól a képzés a Debreceni Egyetemen? A képzés Nyíregyházán folyik, és a szak célja olyan egészségügyi szervező szakemberek képzése, akik az egészségügyben a turizmus területén és a humánbiztosításban zajló folyamatokat megismerve ellátják az informatikai, gazdasági, adatszolgáltatási tevékenységeket. Képesek az egészségügy, a biztosítás, a turizmus működéséhez szükséges és a működése során keletkező információk rögzítését, tárolását, visszakeresését és a kiértékelését végző számítógépes rendszereket egyszerűen, profi szinten kezelni.

Miért pont a DE-n tanulj? Teljesítmény-centrikusság! Itt erősen gyakorlat- és problémaorientált az alapképzés, és széles körű ismeretekkel rendelkező, kreatív, felkészült szakemberek képzése folyik. A cél olyan ismeretek átadása, melyek birtokában a végzett hallgatók egyszerre képesek megfelelni a hazai, illetve a nyugat-európai szakmai követelményeknek.

Hogyan juthatsz el idáig, avagy mi mindennel fogsz találkozni az iskolában? Témakörökbe szedve fogsz mélyebb bepillantást nyerni az informatika, az orvostudomány, a közgazdasági ismeretek, a statisztika és ügyvitel, menedzsment és minőségbiztosítás izgalmaiba, és természetesen részei a képzésnek a közismereti tárgyak és - tekintettel a számítástechnikára - az angol nyelv elsajátítása kötelező. Többre is vágysz? Válassz ízlésed szerint az egészségügyi ügyvitelszervező, egészségbiztosítás vagy az egészségturizmus-szervező szakirányok közül.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom