Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

Miről is szól a Debreceni Egyetem élelmiszermérnöki alapképzése? A DE-n 6 féléves képzés célja olyan élelmiszermérnökök képzése, akik általános ismeretekkel rendelkeznek a biológia, a kémia, a fizika és műszaki alaptudományokban, speciális ismeretekkel az élelmiszertudományban, szakmai alapismeretekkel az élelmiszerek előállítása és tartósítása, valamint az élelmiszertechnológia terén, továbbá kellő mélységű elméleti ismerettel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Mi mindent fogsz megtanulni az egyetemen? Megismerkedhetsz majd a szak szempontjából fontos természettudományos alapismeretekkel, mint a matematika, biometria, alkalmazott informatika, fizika, kémia, biológia, általános mikrobiológia. Lesz alkalmad belekóstolni a műszaki alapismeretekbe (gépészeti ismeretek) és a társadalomtudományi alapismeretekbe (közgazdaságtan, EU agrárpolitika) is. De csak ez után jön a java, a szakmai törzsanyag. Ennek keretében olyan izgalmas tárgyakkal fogsz találkozni, mint az élelmiszerkémia, fizikai kémia, élelmiszeranalitika, élelmiszer mikrobiológia és higiénia, élelmiszeripari alapműveletek, mérés és automatizálás, élelmiszeripari alapgépek, munkavédelem, élelmiszertechnológia, élelmiszerbiztonság és még sok egyéb.

Ez még nem minden. Ugyanis tudásodat a való életben is ki kell próbálnod a szakmai gyakorlat keretében. Éppen ezért a Debreceni Egyetemen az alapfokozat megszerzéséhez a szakmai gyakorlat időtartama az élelmiszermérnök alapszakon legalább 6 hét, amit az egyetem falain kívül kell elvégezned egy számodra szimpatikus, de tanulmányaidhoz köthető helyen.

Mi mindenre leszel képes az itt megszerzett tudásoddal? Az alapfokozat birtokában élelmiszermérnökként alkalmas leszel az élelmiszerek előállításával, forgalmazásával kapcsolatos szakmai közigazgatási feladatok ellátására, az élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakigazgatási feladatok ellátására élelmiszerellenőrző állomásoknál, a fogyasztóvédelem terén és a szakmai kamaráknál feladatok ellátására, és végül, de nem utolsósorban termelésirányítói és vezetői feladatok ellátására élelmiszeripari üzemekben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom