Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 270 000 Ft

Miért is érdemes a Debreceni Egyetem építészmérnöki alapszakját választanod? Mert itt egy olyan „klasszikus" építészképzésnek lehetsz részese, mely az építészet művészi és mérnöki-technikai oldalát is egyaránt megmutatja neked. Az építészet az ember és környezete közötti legmagasabb rendű kapcsolatot valósítja meg, a tudomány, filozófia és művészet egysége: alkotó folyamat. Az építészet elsajátítása emberöltőt követel. Alapszakon a képzés felébreszti az építészet iránti mélyebb érdeklődésedet. A képzés arra törekszik, hogy a BSc diplomával betölthető munkaterületekről a végzettek a legnagyobb tudást szerezzék, és a legjobbaknak lehetősége legyen tudásukat a mesterképzés keretében tovább növelni.

Mi mindent fogsz megtanulni a szakon? A DE-n töltött 8 féléved alatt a természettudományi alapismereteken túl, mint a matematika, mechanika, műszaki ábrázolás, ábrázoló geometria, műszaki informatika (CAD) és a gazdasági és humán ismereteken túl, mint a közgazdaságtan mérnököknek, menedzsment alapjai mérnököknek, jogi és közigazgatási ismeretek, építészettörténet, építészetelmélet, művészettörténet, belevetheted magad az építészet valódi rejtelmeit feltáró területekbe is. Így lesz a szakmai tantárgyaidnak része az építészeti rajz, építőanyagok, méretezés elmélet, talajmechanika, épületfizika, épületgépészet, az épülettervezés, építészeti elemzés, szerkezettervezés, energiatudatos építészet, település- és területrendezés, építéskivitelezés és az építésszervezés. Jobban is elmélyednél az építészet csodáiban? Próbáld ki magad a szak tervező szakirányán!

Kreativitásodat élesben is megcsillogtatnád? Itt a lehetőség! Ugyanis a szakon a képzés 4 évében 2 alkalommal, elsőként egy 2 hetes fizikai gyakorlaton, majd egy 6 hetes (technikusi, közigazgatási vagy tervezőirodai) szakmai gyakorlaton is részt vehetsz.

Még mélyebbre ásnál? Tanulj tovább mesterszakon a DE-n, vagy akár az országban található számos egyetemen. A szakmai kiteljesedéshez a mesterszak elvégzése nélkülözhetetlen. Okleveles építészmérnökké válva már bizonyos fokon képes leszel a szakmádat számos területen gyakorolni a regionális tervezéstől a település-tervezésen keresztül az épülettervezésig. Kiemelt szinten láthatod majd el az építés minden műszaki, mérnöki feladatkörét, például az ingatlanfejlesztést, építés-szervezést és irányítást és ellenőrzést.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom