Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 270 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 270 000 Ft

Mi teszi a Debreceni Egyetem építőmérnöki alapszakját egyedivé és különlegessé? Az, hogy a DE 8 féléves alapképzését elvégezve igazán jól felkészült, nyelvtudással rendelkező építőmérnökké válhatsz, aki alkalmas építési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási feladatok ellátására, a képzésnek megfelelő tervezési és egyszerűbb fejlesztési feladatok önálló megoldására, sőt, még bonyolultabb tervezési folyamatokban is részt tudsz venni.

Hogyan is válhatsz ilyen szakemberré? Úgy, hogy mielőtt te építesz, magadat is építened kell. Éppen ezért az alapszakon természettudományos alapismeretként matematikát, fizikát, informatikát, mechanikát, építőipari kémiát, építőipari ábrázolást tanulhatsz. Emellett bepillantást nyerhetsz a gazdasági és humán ismeretek világán belül a mikro- és makroökonómia, menedzsment és vállalkozásgazdaságtan, jogi és államigazgatási ismereteibe is. Az igazi építkezés azonban a szakmai anyag megismerésével történik. Erre éplnek majd az anyagismeretek, szerkezetek és a geotechnika, Betetőzésként pedig a közlekedési létesítmények, települési és környezetmérnöki ismeretek, az akadálymentesítés és a vízi létesítmények világával ismerkedsz meg. Magasabbra építenéd „szakmai tudás-házad”? Ha új kalandokra vágysz, az alapszakon belevetheted magad a magasépítési vagy a települési szakirányba is.

Mi mindenre leszel képes és képzett az egyetem kapuján kilépve? A Debreceni Egyetem építőmérnöki alapfokozatod birtokában építőmérnökként képes leszel kellő szakmai gyakorlat után műszaki vezetői tevékenység végzésére, építési műszaki ellenőri tevékenység végzésére, településmérnöki és településüzemeltetési feladatok ellátására az önkormányzatok területén, tervezői és vezető tervezői jogosultság megszerzésére, egyszerűbb fejlesztési feladatok önálló megoldására, irányítás mellett izgalmas és bonyolult mérnöki tervezési munkákban részt venni, és végül, de nem utolsó sorban munkavédelmi feladatok megoldására is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom