Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Tudtad, hogy Debrecenben a fizikusképzésnek és a fizikai kutatásoknak a XVI. századig visszanyúló hagyományai vannak? Pedig így van, ugyanis a fizika felsőfokú oktatása Debrecenben már az 1538-ban létrehozott Debreceni Református Kollégiumban elkezdődött, ahol többek közt olyan tanárok működtek, mint Szilágyi Tönkő Márton, Segner János, Maróthy György és a legendás hírű Hatvani István. Szeretnél te is része lenni a történelemnek és az évszázadok alatt felhalmozott tudásnak? Akkor gyere és tanulj a Debreceni Egyetem fizika alapképzésén.

Mi teszi egyedivé a DE fizika szakját? Az, hogy a képzés során nemcsak megismerheted a minket körülvevő világ alaptörvényeit és legrejtettebb titkait, de megismerheted e titkok megfejtésének módját is, átélheted izgalmát és örömét. Megtanulhatsz következetesen gondolkozni, tervezni, problémákat hatékonyan megoldani. Biztos természettudományos alapműveltséget szerezhetsz, amelyre bármilyen további tudás ráépíthető a természettudománytól az informatikán és a mérnöki tudományokon keresztül a gazdasági és pénzügyi folyamatok elemzéséig.

Izgalmasabb vizekre is kieveznél? A fizika BSc jó alapot jelent a további felsőfokú szakképzés megszerzéséhez. Ha mester diplomát szeretnél, már a BSc szak kiválasztásánál el kell gondolkoznod a továbblépés lehetőségein. Ugyanis a Debreceni Egyetem a BSc és MSc képzés széles lehetőségeit kínálja neked. A fizikus és a környezettudomány mesterszak közvetlenül a fizika alapszakra épül. De fizika alapszakos diplomáddal – néhány alaptárgy pótlásával párhuzamosan – folytathatod tanulmányaidat anyagtudományi, csillagász, geofizikus, biofizikus, meteorológus vagy éppen többfajta mérnöki, mérnök informatikus, villamosmérnök vagy műszaki menedzseri szakon is. Ha pedig még több kalandra vágysz, a mesterképzés után vár a doktori iskola, ahol megismerkedhetsz a kutatómunka gyakorlatával, és felkészülhetsz az önálló kutatói pályára.

Hova tovább diplomáddal a zsebedben? Ne aggódj, a Debrecenben végzett fizika szakos hallgatóknak korábban sem voltak elhelyezkedési gondjai. Szívesen látott munkatársak voltak a köz- és felsőoktatásban, kutatóintézetekben vagy az iparban, egészségügyben és számítástechnikai vállalkozásokban is. Az elhelyezkedés a fenti területeken, valamint informatikai és számítógépes területen ma sem jelent gondot.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom