Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 950 000 Ft

Szeretnél fogorvosnak tanulni, de még nem döntötted el, melyik egyetemet válaszd? Akkor hadd mutassuk be neked a Debreceni Egyetem fogorvos képzését.

Miért pont a DE? Debrecenben 1976- óta folyik fogorvos képzés magyar nyelven, valamint 2000 óta angol nyelven is. Jelenleg a DE Fogorvostudományi Karán közel 500 hallgató tanul, 5 éves képzési programban. Itt nemzetközi elismertségű oktatókkal, a legkorszerűbb oktatási segédeszközökkel felszerelt oktatóhelyeken valósul meg a hallgatók magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzése.

A fogorvostudományi szakon a képzés a legtöbb szaktól eltérően osztatlanul zajlik, a szakon nem szerezhető alapfokozat, a tanulmányaid megkezdésétől egészen a mesterszintű képzésig jutsz el az itt eltöltött 5 éved alatt.

De mi is a végcél az 5 év alatt? A szak képzési célja, hogy olyan fogorvos legyél, aki a 10 félév alatt elsajátítja a fogorvostudomány területéhez tartozó megbetegedésekkel kapcsolatban a megelőzés, a diagnosztika, a terápia és a rehabilitáció feladatait és képes leszel ezen ismereteket az alapellátási gyakorlatban alkalmazni.

Ennek érdekében az iskolapadban megismered a fontosabb és korszerű fogászati diagnosztikai eljárások és módszerek lényegét, a fogászatban alkalmazott anyagokat, ezek főbb jellemzőit, a gyakoribb fog- és szájbetegségek, általános betegségek tüneteit.

A képzés végére rendelkezni fogsz mindazon készségekkel is, amelyek alkalmassá tesznek a fogorvosi alapellátás végzésére, megfelelő elméleti ismeretekkel és gyakorlattal a fogorvosi munkához szükséges klinikai és műszeres vizsgálómódszerek alkalmazására, értékelésére és kellő fogtechnikai ismeretekkel fogsz rendelkezni a fogtechnikai munkák ellenőrzésére és a kész fogművek elbírálására is. Elsajátíthatod a fogászati klinikai ismereteket és képességeket, úgy, mint a preventív fogászat, megtartó fogászat, szájsebészet (fogsebészet, arc- és állcsontsebészet stb.), helyreállító fogászat (fogpótlástan), gyermekfogászat, fogszabályozás.

Az ötéves fogorvosképzést követően fogorvosdoktori diplomát kapsz. Ezt követi a két évig tartó szakorvosképzési (rezidens) időszak, melynek sikeres befejezését követően kézhez kapod a fogszakorvosi diplomádat, amivel már önállóan is munkába állhatsz és részese lehetsz a nagybetűs élet fogorvos-társadalmának.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom