Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Mi is a Debreceni Egyetem Földrajz szakjának célja? A képzés célja profi földrajzi ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik szakjuk ismeretében és korszerű természettudományos szemléletmódjuk segítségével képesek tudásukat a nagyvilágban kiaknázni. További cél, hogy a képzésben résztvevők elsajátítsák a természeti, társadalmi-gazdasági és települési környezet megértéséhez szükséges elméleti és módszertani alapokat és gyakorlati tudást szerezzenek a környezet működéséről. Továbbá rendelkezzenek átfogó ismeretekkel a természeti és társadalmi-gazdasági környezetről, és képesek legyenek szakszerűen felismerni a természeti és társadalmi környezetben lejátszódó folyamatok egymásra hatásának rendjét és következményeit.

Miről szól a képzés? A 6 féléves képzés alatt megtanulhatod, hogyan ismerd fel a Földön lejátszódó természeti és társadalmi folyamatok sajátosságait és kölcsönhatásait, földrajzi, térbeli adatokat elemezve, modellezve. Ennek érdekében az iskolapadban a földtan, a biológia, a néprajz, a szociológia, a történelem, a közgazdaságtan, a vallás, a nyelv, a politika, az építészet, sőt a művészettörténet területével is megismerkedhetsz.

Ugye szereted a sportokat is? A Debreceni Egyetem alapképzésben neked is 2 félév (heti 1 alkalom, 2 óra gyakorlat) testnevelési foglalkozáson kell részt venned, hogy fitten és frissen tartsd magad, miközben a földrajztudomáynok szakértőjévé válsz.

Tudásodat élesben is megcsillogtatnád? A DE-n egy neked is szimpatikus, külső szakmai gyakorló helyen, intézményben, erre alkalmas szervezetnél vagy akár felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen is elvégezheted a minimum 6 hetes, kötelező szakmai gyakorlatodat.

Mi leszel, ha nagy leszel? Végzett geográfusként, ismereteid birtokában környezeti, tájminőségi, települési és térelemzési kérdésekre adhatod meg a választ, emellett laboratóriumi, terepi adatfelvételeket készíthetsz, társadalom-földrajzi adatokat elemezhetsz. Az elsajátított készségekkel a zsebedben elhelyezkedhetsz tanárként, önkormányzatoknál, környezetvédelmi hivataloknál, természetvédelmi hatóságoknál vagy akár idegenforgalmi hivataloknál is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom