Gazdálkodási és menedzsment

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft

Szeretnéd Debrecenben elvégezni az egyik legnépszerűbb közgazdasági szakot? Jó matematikai képességeid vannak, és ez üzleti érzékkel is párosul? A nemzetközi munkaerőpiacon könnyedén hasznosítható, változatos karriert ígérő diplomára vágysz? A Debreceni Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapszakán versenyképes tudásra teszel szert és széles látókörű, idegen nyelven is magabiztos gazdasági szakember válik belőled.

A gazdálkodási és menedzsment képzés elején a gazdasági élet elméleti alapjait sajátítod el. Tanulni fogsz matematikát, közgazdaságtant és statisztikát. A továbbiakban ehhez társulnak azok az üzleti ismeretek, amik felkészítenek a vállalatvezetésre. Ezek közül a legfontosabbak a vállalatgazdaságtan, a vállalati pénzügyek, és a marketing. Természetesen az európai kontextus kellő figyelmet kap – a DE számára fontos, hogy bármilyen versenyben megállják a helyüket végzett hallgatói. A DE képzésének fontos aspektusa, hogy hangsúlyozottan fejleszteni fogja problémamegoldó képességeidet, magyar és idegen nyelvű prezentációs készségeidet, az üzleti kommunikációt, és általában a vezetői készségeidet. A DE-n szerzett diploma kiváló ajánlólevél, jó, ha felkészülsz a vezetői beosztásokkal járó plusz szakmai elvárásokra! Természetesen további speciális tudásra is szert tehetsz az alapszak hallgatójaként a szakirány-választás révén: pénzügy, marketingmenedzsment, üzletvitel és szervezés és Shared Services Expert szerepelnek a választható képzések között. A hetedik félév hagyományosan a szakmai gyakorlattal telik, melyet egy kis rátermettséggel akár külföldön is elvégezhetsz az Erasmus vonatkozó alprogramja keretében. De ha inkább az itthoni tapasztalatszerzés érdekel, bátran hagyatkozhatsz az egyetem bejáratott vállalati kapcsolataira, melyek nagy száma és sokszínűsége minden hallgató számára biztosítja a gyakorlat elvégzésének lehetőségét.

A gyakorlati félév után már nincs kedved visszatérni az iskolapadba, inkább dolgoznál? A BA képzés alkalmassá tesz arra, hogy bármilyen cégnél, legyen szó kisvállalatról vagy multinacionális cégről, menedzserként dolgozz. Dönthetsz a továbbtanulás mellett is, ebben az esetben akár a DE, akár bármelyik más egyetem gazdasági mesterképzései várják a jelentkezésed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom