Adatok

Képzési formák: ANK
Képzési idő (félév) 7

Mindig is érdekelt a számítógépek és az informatika határtalan, izgalmas világa? De emellett sokat olvasgatsz utána akár önként is? Ha ez így van, akkor egyértelmű, hogy számodra a Debreceni Egyetem Gazdaságinformatikus alapszak a legjobb választás.

Mi is a szak célja a Debreceni Egyetemen? A gazdaságinformatikus alapszak képzési célja egyrészt, hogy a hallgatók a diploma megszerzéséig megfelelő elméleti és gyakorlati tudást halmozzanak fel a következő képzési szint elvégzéséhez. Másrészt a képzés befejezése, és az elhelyezkedés mellett döntő szakemberek alkalmasak legyenek az információs társadalom sűrűjében a valós üzleti folyamatok és problémák megoldására, informatikai feladatok menedzselésére. Ismereteik birtokában képesek legyenek az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére.

De hogyan is juthatsz el idáig az egyetemen? Úgy, hogy a képzés alatt hallgatóként te is megtanulhatod majd alkalmazni a közgazdasági és informatikai szakterület ismeretanyagát. Képessé válsz az üzleti problémákat infokommunikációs technikákkal megoldani, gazdasági, közgazdasági szakemberekkel, partnerekkel, informatikai fejlesztéseket végző munkatársakkal együttműködni, akár idegen nyelven is. Ezen felül az itt eltöltött 6 féléved alatt üzleti folyamatok végrehajtását segítő szoftveralkalmazásokat tervezhetsz. Megtanulod, hogyan leszel képes ellátni az adatbázisok tervezésével, létrehozásával és menedzselésével kapcsolatos feladatokat és hogyan fogod tudni irányítani és megtervezni a szervezeten belüli informatikai egységeket, kisebb fejlesztési és üzemeltetési projekteket.

Szeretnél még mélyebbre ásni az informatika és a gazdaság világában? Válaszd a DE gazdaságinformatikus szakon a vállalatirányítási vagy az e-Gazdasági képzési szakirányt.

Mi leszel, ha nagy leszel? Diplomáddal számtalan munkalehetőség közül válogathatsz. Érdeklődési területednek megfelelően lehet belőled gazdasági IT rendszerfejlesztő, tervező, tanácsadó, adatelemző vagy akár logisztikai vagy pénzintézeti IT rendszermodellező is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom