Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 270 000 Ft

Miről is szól a gépészmérnöki alapképzés a Debreceni Egyetemen? A képzés célja, hogy az itt eltöltött 7 féléved alatt olyan gépészmérnökké válhass, aki alkalmas gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére, alkalmazására. Emellett könnyedén képesek a profi munka megszervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés izgalmas és bonyolult feladatainak ellátására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Hogyan néz ki az első ciklus, az alapképzés? Mielőtt a gépészet mesterévé válnál, a természettudományos alapismereteken kívül, mint a matematika, mechanika, mérnöki fizika, általános géptan, hő- és áramlástan, kémia, a gazdasági és humán ismeretekbe is belekóstolhatsz, mint a közgazdaságtan, vállalkozás-gazdaságtan, menedzsment, minőségbiztosítás, energiagazdálkodás, államigazgatási- jogi ismeretek. Azonban az igazi szakmai fejlődés ez után következik, amikor fejest ugorhatsz az informatikai, műszaki tervezési, anyagtudományi, elektrotechnikai, mérés- és irányítástechnikai, géptan, gyártástechnológia, általános műszaki ismeretek mélységes és kifürkészhetetlen vizeibe. Ha mélyebbre is merészkedsz, DE gépészmérnöki ismereteidet tovább mélyítheted épületgépész, gépjárműtechnikai vagy üzemeltető-karbantartó szakirányon.

Gépészmérnöki tehetségedet kipróbálnád a való életben is? Még szerencse, ugyanis a DE-en az iskolán kívül teljesítendő szakmai gyakorlat kötelező. A legalább 6 hetes szakmai gyakorlatodat ízlésed szerint külső szakmai gyakorló helyen, intézményben, erre alkalmas szervezetnél, vagy felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen is teljesítheted.

Mi mindenre lesz jó az így szerzett tudásod és diplomád? Tudásoddal és kreativitásoddal képes leszel gépek, készülékek, berendezések, szerkezetek konstrukciós tervezésére, szerkesztésére. Emellett szerkezetek és ezek elemei gyártásának, szereléstechnológiájának kidolgozására, irányítására, gépek diagnosztikai vizsgálatára, karbantartási, megbízhatósági, javítástechnológiai feladatainak kidolgozására, környezetbarát technológiák alkalmazására, ipari környezet kialakítására, környezetvédelmi technikai eszközök tervezésére, gyártására és még nagyon sok mindenre. A határ te magad leszel és persze a csillagos ég!


sze a csillagos ég!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom