Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft

A német nyelv a leggyakrabban beszélt idegen nyelv az Európai Unióban, hiszen a gazdasági, kulturális és tudományos életben kiemelkedő fontosságú a német gazdaság és politikai befolyás miatt. Ha a germanisztika alapszak, német szakirány keretében elmerülsz a német nyelv és kultúra mélységeiben, könnyedén válhatsz számos különböző terület szakértőjévé, minden csak az érdeklődési körödön múlik: kutatás, fordítás, kulturális kapcsolatok ápolása, a sor még folytatható.

A germanisztika alapszak igyekszik komplexen bemutatni a német kultúrkör eredményeit, melyek a két anyaország (Ausztria és Németország), illetve kisebbségi környezetben egyéb, főként közép- és kelet-európai országok területén születtek. A nyelvészeti és irodalomtudományi órák kölcsönöznek „bölcsészes” hangulatot a képzésnek, amely ugyanakkor a német nyelvű társadalmak modern kori kérdéseivel és történelmével is foglalkozik. A DE támogatja, hogy a német nyelvterületre irányuló ösztöndíjak (DAAD, ÖAD) segítségével külföldön is tapasztalatot szerezz.

A BA diplomával a kezedben több irányba is elindulhatsz az álláskeresés során. Az idegenforgalomban és a szolgáltató szektor más területein jó hasznát veheted a DE-n magabiztosra és választékosra csiszolt német nyelvtudásodnak. Nehezebb, de megoldható, hogy a kulturális vonatkozású szakértelmed is felhasználhasd, például az államigazgatás valamely szintjén. Továbbá jelentkezhetsz számos mesterképzésre is, amely a germanisztikához vagy a kultúraközvetítéshez valamilyen módon kapcsolódik, esetleg a tanárképzésbe is beléphetsz. Tekintheted ugyanakkor ezt a BA-t egy ugródeszkának is a német nyelvterület felé, hiszen külföldön szintén számos színvonalas képzésre jelentkezhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom