Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 750 000 Ft

Mindig szeretted a kémiát és a biológiát? Érdekel a gyógyszerek előállításának folyamata, a a laboratóriumtól a forgalomba hozatalig? A Debreceni Egyetem gyógyszerész képzése angol és magyar nyelven, támogatott és költségtérítéses formában is elérhető az érdeklődők számára.

A DE-n a gyógyszerészképzés a nagy hagyományokkal rendelkező helyi természettudományos és orvosképzés alapjaiból nőtt ki, mára a gyógyszerészi szakmai képzés is jelentősen megerősödött. Jelenleg a képzést indító karon közel 300 hallgató tanul az 5 éves képzési programban. S hogy mi mindennel találkozol a kurzusokon? Megtanulod a terápiában és a diagnosztikában használatos gyógyszerek és anyagok tulajdonságait, szervezetre gyakorolt hatásait és kockázatait. Kicsit a diagnosztikába is betekintést nyersz, megismerkedsz a leggyakoribb betegségek főbb tüneteivel, gyógyszerterápiás lehetőségeivel és az alkalmazható gyógyszerek adagolásával. Ezen kívül beható ismereteket szerzel a gyógyszerellátás szabályozásáról és intézményeiről, az üzemi gyógyszerkészítés elméleti alapjairól és gyakorlatáról, valamint a gyógyszer-ellenőrzésről is. A képzés színvonalas oktatóhelyeken, nemzetközi szinten elismert oktatókkal folyik, a tanszék számos külföldi egyetemmel működik együtt különböző kutatások kapcsán.

A DE-t magasan képzett egészségügyi szakemberként hagyhatod el az öt év múltán, az elhelyezkedéssel nem lesz nehéz dolgod. A gyógyszerészi diploma nagyon sokrétűen hasznosítható: a termékforgalmazás és -gyártás, az oktatás, kutatás-fejlesztés, valamint a minőségellenőrzés és a termékismertetés területén is munkába tudsz állni. Persze ha kutatói érdeklődésed a mikroszkóp mellett marasztal, doktori képzésben tovább folytathatod tanulmányaidat, akár Debrecenben is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom