Informatikus és szakigazgatási agrármérnöki

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Hogy miről is szól a Debreceni Egyetem Inrofmatikus és szakigazgatási agrármérnöki alapszakja? Ne ijedj meg: nem is hinnéd, milyen hasznos és izgalmas tudást rejt magában ez a hosszú és bonyolult nevű szak.

. A DE-n a szak célja, hogy az itt eltöltött 6 féléved alatt olyan szakigazgatási agrármérnökké válhass, aki a profin elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretei segítségével képes a termeléssel, a szolgáltatással és a szakigazgatással összefüggő szervezési és irányítási feladatok ellátására. Emellett egyszerűen tudja értelmezni és megvalósítása után értékelni a vidéki erőforrások európai uniós normái szerint kiírt pályázati anyagokat, továbbá te magad is képes leszel kidolgozni és véghezvinni vidékfejlesztési programokat és pályázatokat. Végül, de nem utolsósorban pedig kellő ismeretekre teszel szert ahhoz, hogy tanulmányaidat a képzés mesterszakán is folytathasd, ha még mélyebbre ásnád magad a témában.

Másodszor, ismerd meg, hogyan is juthatsz el idáig, mi mindennel fogsz találkozni az iskolában. Az alapozó ismereteken foglalkozol majd matematikával, statisztikával, közgazdaságtannal, az EU intézményrendszerével és az agrártermelés természettudományos alapjaival is. A szakmai anyag részeként pedig fejest ugorhatsz a kertészet, növénytermesztés, állattenyésztés, a közigazgatás-szervezés, közigazgatási jog, vidékfejlesztés intézményrendszere és a településföldrajz világába. Ezen felül sokszor találkozol majd üzemtannal, EU agrár- és környezetpolitikával, pénzüggyel és sok-sok informatikával. Valamelyikben mélyebbre is ásnál? Válaszd az informatika vagy a szakigazgatási szakirányt az alapszakon belül.

Felhalmozott tudásodat a gyakorlatban is kipróbálnád? Itt a lehetőség! Ugyanis az alapszakon egy külső gyakorlati helyen akár egy féléves szakmai gyakorlaton is részt vehetsz, ahol kipróbálhatod kreativitásodat, és hogy mire vagy képes.

Munkába állnál? Diplomáddal számtalan területen elhelyezkedhetsz, bármilyen szektorban, legyen az állami, közigazgatási, oktatási, vagy vállalati.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom