Informatikus könyvtáros

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 165 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Szívesen emlékszel vissza az iskolai könyvtáros türelmére és felkészültségére? Érdekel a könyvtárak belső felépítése és működtetése? Szeretnéd mások tanulását vagy kutatásait általad készített segédletekkel és adatbázisokkal támogatni? A Debreceni Egyetem informatikus-könyvtáros képzésében tapasztalt tanároktól szerezheted meg az ehhez szükséges tudást!

Az informatikus könyvtáros alapképzés elvégzése eredményeként sokoldalú szakember válik belőled, hiszen a könyvtár- és tájékoztatásügy, az információs szolgáltatások működtetése és a számítógépes szakirodalmi rendszerek kezelése mind a tanterv hangsúlyos pontjait képezik, az információs társadalom jogi-etikai problémái mellett. A sokféle adathordozó (könyvtől az internetig) információáradatát megtanulod felhasználóbaráttá tenni, illetve gyűjteni, feldolgozni, tárolni, és közreadni magukat a dokumentumokat. A képzés fontos része a kötelező szakmai gyakorlat: három hetes (120 órás) nyári könyvtári gyakorlat során próbálhatod ki magad először a szakmában. A gyakorlat teljesítése szintén kreditet ér!

A diplomázást követően tanulmányaidat az ország bármely informatikus-könyvtáros mesterképzésében folytathatod! Azonnal kiléphetsz a munkaerőpiacra három év után is. Alkatodtól függően foglalkozhatsz gyerekekkel gyerek- vagy iskolai könyvtárakban, vagy különböző tudományágak szakkönyvtáraiban is. Kutatásra is lehetőséged nyílik, ha az adatközlési folyamatok fejlesztésével szeretnél foglalkozni. A diplomával a kezedben alkalmassá válhatsz kisebb közművelődési és szakkönyvtárak, vagy iskolai könyvtárak vezetésére, vagy nagyobb könyvtárakban önálló egységek irányítására. Az információgyűjtésben és –feldolgozásban szerzett tapasztalatok a versenyszférában is hasznosíthatóak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom