Adatok

Képzési formák: ONA, ONK, OLA, OLK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 160 000 Ft

A Debreceni Egyetem jogi képzése az ország egyik legelismertebb programja, a hallgatói kiválóság tekintetében pedig a legjobb vidéki képzésnek számít. A minősített oktatók arányát tekintve az egyetem szintén kiemelkedően teljesít a 78%-os arányszámmal (azaz a tanárok ekkora része rendelkezik tudományos fokozattal).

A program során a jogi elméleti szaktárgyak jelentős túlsúlya mellett bölcsészettudományi és társadalomtudományi tárgyakat is hallgathatsz, a filozófia vagy közgazdaságtani órák üdítően hatnak majd a jogszabályok között. A Debreceni Egyetem képzése nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tudásod nemzetközi szinten is versenyképes legyen. Angol, német és francia jogi szaknyelvet is tanulhatsz, amit nem egyszerű nyelvtanárok, hanem jogi végzettséggel is rendelkező oktatók tanítanak.

A Debreceni Egyetem jogász képzésének sikerét remekül illusztrálja, hogy hallgatói számos magyar és nemzetközi versenyen szerepelnek sikerrel (többek között vitaversenyek, jogesettanulmány-versenyek, OTDK). A munkaerő-piaci visszajelzések alapján debreceni jogászdiplomával könnyen el lehet helyezkedni akár a régióban, akár a fővárosban. A jogi diploma megszerzése korántsem terel téged kényszerpályára a karrierlehetőségek tekintetében, hiszen az államigazgatás, az igazságszolgáltatás és a versenyszféra is potenciális munkaadóktól hemzseg számodra. Csak az a fontos, hogy megtaláld, mi és érdekel leginkább: az üzleti jog? Esetleg a büntetőjogi perek világa? Netán az Európai Unió valamely szervénél lennél jogi szakértő vagy szaktolmács? A DE megadja neked a szükséges ismeretanyagot, bármely terület mellett dönthetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom