Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Szereted és tudod is a kémiát? Mindig is imádtál összeöntögetni dolgokat, hogy lásd, mi fog kisülni belőle? A középiskolában mindig te akartad elvégezni a kémiai kíséreteket és neked sosem kellett puskáznod a témazáróknál? Akkor egyértelműen a kémia szerelmese vagy! És hogy hol találod meg az igazi viszonzást és megértést érzelmeidnek? A Debreceni Egyetem kémia alapszakján, természetesen.

Itt a képzés célja 6 félév alatt olyan vegyészek képzése, akik elméleti és gyakorlati kémiai ismeretekkel, a rokon szakterületeken (pl. matematika, fizika, informatika, szakmai idegen nyelv) megfelelő alapismeretekkel rendelkeznek és az alapfokozat birtokában alkalmassá válnak elsősorban gyakorlati feladatok és problémák felismerését és önálló megoldását igénylő munkakörök ellátására a vegyipari termelésben, analitikai, minőségbiztosítási laboratóriumokban, valamint igazgatási, környezetgazdálkodási és környezetvédelemi területeken.

Hogyan leszel a kémia szerelmeséből a kémia mestere, ismerője és használója? Úgy, hogy az egyetemen a szakmai törzsanyag részeként belekóstolhatsz majd a kémia minden szeletébe az általános, szervetlen, analitikai, alkalmazott, szerves és fizikai kémia tárgyak segítségével. Ha pedig még tovább mélyednél el a kémia rejtelmeiben, a vegyész specializáción megismerheted a fizikai kémia, az anyagtudomány, és a környezetkémia és –analitika, a biokémia, és a makromolekuláris és polimerkémia világát is. Ezen kívül még találkozhatsz majd a természettudományos alapozó ismeretekkel is, mint a matematika, fizika, informatika, általános gazdasági és menedzsment, minőségügyi és környezetügyi ismeretek, és az EU ismeretek.

Élesben is megmutatnád, mit tudsz a kémiáról? A DE-n a gyakorlati képzés részeként egy számodra szimpatikus és izgalmas külső szakmai gyakorló helyen kell megcsillogtatnod tehetségedet egy legalább 6 hetes szakmai gyakorlat erejéig.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom