Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Mi is a szak célja? A képzés célja 6 félév alatt olyan kertészmérnökök képzése, akik képesek üzemi méretű termelési folyamatok irányítására és szervezésére, az ágazat szakigazgatási alapfeladatainak és szaktanácsadói feladatainak elvégzésére. Alkalmasak önálló kertészeti magángazdaságok létrehozására és azok üzemeltetésére. A termékek forgalmazása, feldolgozása és tárolása terén is ismeretekkel rendelkeznek, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretettel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Mi mindennel fogsz találkozni az iskolapadban? Alapozásként belekóstolsz a matematikai, fizikai, informatikai, kémiai, biológiai, növénytani, biotechnológiai, műszaki, ismeretekbe és néhány gazdasági és humán területbe is. Ezek mellett viszont – különösen a hozzád leginkább passzoló szakirány kiválasztása után – fejest ugorhatsz a dísznövény termesztési, gyümölcs és faiskolai termesztési, szőlőtermesztési és borászati, zöldségtermesztési, gyógynövény termesztési, kertészeti növényvédelmi, gazdasági és gazdálkodási (ökológiai gazdálkodás, marketing, minőségbiztosítás, számvitel és pénzgazdálkodás, üzemszervezés) ismeretek világába.

Profi kertészeti tudásodat a gyakorlatban is megcsillogtatnád? Itt a lehetőség, ugyanis a DE-n az alapfokozat megszerzéséhez egy legalább 15 hetes szakmai gyakorlaton kell részt venned.

Így az alapfokozat elvégzése után te is képes leszel a növényekben lejátszódó fontosabb folyamatok fizikai, kémiai, biológiai hátterének felismerésére. Profi technológiai ismereteid alapján magas biológiai értékű kertészeti termékek előállítására, megóvására, termesztés technológiák élettani, műszaki és közgazdasági hátterének megállapítására. Emellett a kertészeti termesztésben károsító szervezetek felismerésére, ellenük való hatékony védekezésre, önálló kertészeti gazdaságok létrehozására és üzemeltetésére, valamint kertészeti termékek tervezésére, szervezésére, ellenőrzésére. Egyszerűen fogod tudni a legújabb trendeket felismerni és kreativitásodnak utat engedve ezek alapján hozzálátni az előtted álló munkának.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom