Kommunikáció és médiatudomány

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 154 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 154 000 Ft

Érdekel, miként alakult ki és hogyan működik az emberi kommunikáció? Az újságírásban, a rádiózásban vagy a tv műsor-szerkesztésben képzeled el a jövőt? Akár elméleti, akár gyakorlati síkon közelítenél a terület felé, a Debreceni Egyetem kommunikáció és médiatudomány alapképzése tökéletes ugródeszkát nyújt számodra.

A kommunikáció olyan határterületet képez a humaniórák (nyelvtudományok) és a társadalomtudományok között, mely egyedülállóan tág teret biztosít a gyakorlati megközelítéseknek. A képzés során két specializáció közül választhatsz. A szervezeti kommunikáció specializáció felkészít arra, hogy tudatosan használd a médiumokat a szervezeti célokhoz és szervezeti kultúrához igazodó intézményi kommunikációban. Az újságíró specializáció foglalkozik az írott és az online újságírással, a szerkesztő-riporteri, műsorvezetői és bemondói munkával, az elméleti ismeretek mellett lehetőséget adva gyakorlati készségek elsajátítására. Bármelyik specializációt válaszd is, nyugodtan támaszkodhatsz a DE kiváló kapcsolatrendszerére, amikor a kötelező szakmai gyakorlat helyének kiválasztása előtt állsz, például kereskedelmi kamarák, közszolgáltató intézmények, PR- és kommunikációs tanácsadó cégek állnak rendelkezésedre, akárcsak az egyetemi videóblog.

Nem elégedsz meg a BA diplomával, továbbtanulnál? A DE és más egyetemek vonatkozó mesterképzései várják jelentkezésed. Ha inkább munkahely után néznél, nemzetközi intézmények és gazdasági vállalkozások, médiavállalatok, kommunikációs és médiaügynökségek, a civil szektorban működő nonprofit szervezetek kommunikációs igazgatóságai várják az önéletrajzod, a választott specializációnak (is) megfelelően.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom