Környezetgazdálkodási agrármérnöki

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a mezőgazdaság és a természetvédelem is? Nem tudod, hogy az érettségi után melyik irányba orientálódj? Nem kell választanod, hiszen a Környezetgazdálkodási agrármérnök szak ötvözi a kettőt!

A 6+1 féléves alapszak célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik képesek a mezőgazdasági környezet hatékony hasznosításával, védelmével és tervszerű fejlesztésével kapcsolatos irányítási és végrehajtási feladatok elvégzésére.

A törzsanyag (természettudományos és mérnöki, mezőgazdasági, agrár-gazdasági és humán alapismeretek), valamint a szakmai ismeretek (környezettechnika, erdő-és vadgazdálkodás, tájökológia, stb.) elsajátítása mellett a diploma megszerzéséhez a hallgatóknak részt kell venniük egy kötelező szakmai gyakorlaton, melynek időtartama minimum 300 óra.

Az alapdiploma megszerzése után alkalmas leszel többek között környezetszemléletű gazdálkodás önálló megszervezésére, korszerű mezőgazdasági technológiák alkalmazására, vállalatok környezetirányítási rendszerének kezelésére, agrár-környezetgazdálkodás szakigazgatási alapfeladatainak ellátására. De, ha úgy érzed, hogy bővítenéd az ismereteidet, jelentkezhetsz a Debreceni Egyetem vagy más felsőoktatási intézmény mesterképzésére is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom