Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

A Debreceni Egyetemen lehetőség van közszolgálati tanulmányokat folytatni. A szak a hagyományos képzési rendszer szerinti három szak összeolvadásából jött létre: az európai közszolgálati és üzleti szervező, a közszolgáltatási közgazdász és a nonprofit gazdálkodási szakból. A szakképzettség megnevezése: közgazdász közszolgálati alapképzési szakon. A képzés időtartama hat félév.

A cél, hogy elsajátítsd a költségvetési gazdálkodás és közszolgálati menedzsment alapfogalmait, megismerd a szervezetfejlesztést, a szervezeti folyamatokat és rendszereket, a tervezési stratégia alapvető szakismereteit, valamint probléma- és megoldáselemzés módszereit.

A végzettséghez fontos egy középfokú szaknyelvvel bővített C típusú nyelvvizsga, vagy egy felsőfokú C típusú általános nyelvvizsga. Fontos, hogy a közösség iránt elkötelezett légy, ha ezzel szeretnél a későbbiekben foglalkozni! Ezen kívül jó együttműködési és kommunikációs készséggel, felelősségtudattal is rendelkezned kell.

Elhelyezkedést tekintve lehetőséged lesz a közszektor intézményeiben döntések előkészítésében való részvételre, vagy ugyanitt elemző, tervező és irányító munka folytatására, illetve szakterületi jelentések, felmérések elkészítésében való részvételre. Dolgozhatsz központi és helyi szintű kormányzati hivatalokban és testületekben, valamint olyan hazai és nemzetközi szervezeteknél, melyek szerepet játszanak az ágazati közpolitikák megvalósításában. Persze a munkába állás mellett dönthetsz a tanulmányaid folytatása mellett is valamely kapcsolódó mesterszakon.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom