Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 143 000 Ft

Színvonalas és motivált oktatói gárdával várja a Debreceni Egyetem Magyar Nyelvtudományi Intézete a jelentkezésed a magyar alapszakra, ha te is szerelmese vagy a magyar nyelvnek és irodalomnak, és hivatásszerűen foglalkozni szeretnél a művelésével.

Akár az irodalom, akár a nyelvtudomány irányába köteleznéd el magad, ez a három év tökéletes felkészülésül szolgál. A kultúratudománnyal, irodalommal és nyelvészettel foglalkozó órák jelentős része a magyar kontextusra vonatkozik, de cél a nagyobb kép, az európai és a globális trendek viszonylatainak, történeti fejlődésének átlátása. A képzés előrehaladtával már biztosan el tudod dönteni, melyik terület érdekel legjobban, a DE magyar szakán választhatsz a legtöbb szakirány közül a szakosodás során! Drámapedagógia, eszperantó, észt, finn, finnugor, folklorisztika, irodalomtudomány, művelődéstudomány, nyelvmentor, nyelvtechnológia, színháztörténet, ügyvitel és neolatin szakirányok elérhetőek a DE kínálatában, ezek jellemzően az érdeklődés függvényében indulnak.

A harmadik év végére alkalmas leszel arra, hogy kulturális tevékenységhez kapcsolódó feladatokat láss el (köz)művelődési intézményekben, kutatóintézetekben, vagy a közigazgatás területén, esetleg hogy olyan munkaköröket tölts be, amik széleskörű humántudományi műveltséget feltételeznek, például a média világában. Továbbtanulni szintén érdemes, hiszen ha tanári vagy kutatói ambícióid vannak, akkor ez számodra a járható út: akár a DE, akár más egyetemek megfelelő mesterképzésiben megtalálhatod, amit keresel.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom