Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 270 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 270 000 Ft

Mi is a Debreceni Egyetem mechatronikai mérnöki szakjának lényege? A képzés célja, hogy az itt eltöltött 7 féléved alatt te is olyan mechatronikai mérnökké válhass, aki az elsajátított természettudományos, elektronikai, gépészeti, informatikai és gazdasági ismeretek birtokában képes lesz mechatronikai eszközök, berendezések felhasználásán alapuló gyártási, szerelési, minőségszabályozási folyamatok felügyeletére és irányítására, egyszerűbb mechatronikai szerkezetek tervezésére, valamint mechatronikai rendszerek üzemeltetésére és karbantartására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretettel rendelkezik a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Mi mindennel fogsz megismerkedni a szakon? Egyrészt természettudományos alapismeretekkel, mint a matematika, fizika, mérnöki anyagok, elektrotechnika és a méréselmélet. Másrészt gazdasági és humán ismeretekkel, mint például a közgazdaságtan, környezetvédelem, minőségbiztosítás, egy szaknyelv, társadalomtudomány. A szakmai törzsanyag részeként pedig megbarátkozhatsz az elektronikai alkatrészek, áramkörök, elektronikai rendszerek, elektronikai tervezési és gyártási technológiák, gépészeti alapismeretek világával, valamint a gépelemek, mechanizmusok, gépészeti szerkezetek, anyag- és gyártástechnológia, informatika, algoritmizálás, programozási ismeretek, speciális mechatronikai ismeretek, robottechnika, automatizálás és a komplex berendezések területeivel is.

Megcsillogtatnád kreativitásodat és tudásodat élesben is? A szakon egy legalább 6 hétig tartó szakmai gyakorlaton is részt vehetsz külső szakmai gyakorló helyen, intézményben, erre alkalmas szervezetnél, vagy felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen is.

Mi mindenre leszel képes diplomáddal a kezedben? Rengeteg izgalmas tevékenységre. Például képes leszel a mechatronikai részegységek (szenzorok, vezérlések) szerkezetekben való kreatív alkalmazására, komplex rendszerek globális tervezésére, a gyártásautomatizálás berendezéseinek (szerszámgépek, robotok, manipulátorok, szerelő készülékek) CNC programozására. Ezen felül még járműveken alkalmazott érzékelők programozására, felülvizsgálatára, optomechatronikai, biomechatronikai berendezések, műszerek tervezésére és gyártására, elektronikai gyártás mechatronikai folyamatainak tervezésére, felügyeletére és irányítására, kommunikációs és prezentációs eszközök tervezésére és gyártására és még rengeteg más, izgalmas és bonyolult feladatra. Csak rajtad múlik, mit választasz, ha pedig a DE-t választod, segítünk neked eljutni a célodig.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom