Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 285 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Szereted az informatikát? Szeretnéd megismerni minden titkát? Elmerészkednél az informatika alapjaihoz is, hogy onnan elindulva végül a legmodernebb technológiák és informatikai rejtelmek ismerőjévé és szakértőjévé válhass? Igen? Akkor ajánljuk figyelmedbe a Debreceni Egyetem mérnökinformatikus alapszakját, ahol a legjobbaktól tanulva kaphatsz választ minden kérdésedre, miközben megismered az informatika világát.

Tudtad, hogy az informatika a modern világ leggyorsabban fejlődő iparága, így a szakon megszerzett tudásoddal és diplomáddal a kezedben garantáltan, azonnal elhelyezkedhetsz? Manapság szinte nincs olyan vállalat, vállalkozás, szervezet, ahol ne lenne a diplomádra szükség: évek óta jelentős érdeklődés érzékelhető a munkaerőpiac részéről a műszaki informatikus végzettségűek iránt. Nem véletlen, hogy az elmúlt években ez az egyik legnépszerűbb szak a jelentkezők körében.

Több ezer munkalehetőség közül válogathatsz, hála a feltörekvő hazai információtechnológiai (IT) szektornak. Sőt, attól sem kell félned, hogy az évek alatt belefásulsz a munkádba, ugyanis az informatika hihetetlen fejlődésének köszönhetően mindig találni fogsz magadnak újabb és újabb kihívásokat, amikkel szembenézhetsz.

Mi is a szak célja a Debreceni Egyetemen? Itt a mérnök informatikus alapszak célja, hogy 7 félév alatt te is olyan mérnökké válhass, aki megfelelő tudással rendelkezik a műszaki informatikai, információs és infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítéséhez, üzemeltetéséhez, adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátásához.

Mi mindent tanulhatsz majd meg az iskolapadban? A DE hallgatójaként elsajátíthatod az informatikai és infrastrukturális rendszerek telepítési és üzemeltetési feladatainak ellátásához szükséges mérnöki gyakorlati módszerek alkalmazását, szoftverfejlesztési metodikák alkalmazását, fejlesztési eszközök használatát, információs rendszerek modellezését, a teljesítmény és megbízhatósági jellemzők szimulációs vizsgálatát. Így képes leszel programozni objektumorientált és vizuális programozási környezetben. Nem fog gondot jelenteni a számítógépes és távközlő hálózatok telepítése, konfigurálása, hibaelhárítása, üzemeltetése, továbbfejlesztése, kliens-szerver rendszerek programozása, web programozása sem. Sőt, képes leszel a vállalati információs rendszerek tervezése és készítésére, döntéstámogató rendszerek tervezésére és készítésére is.

Többre vágysz? Mélyítsd el tudásodat a DE alapképzésén az infokommunikációs hálózatok, a vállalati információs rendszerek vagy a mérés és folyamatirányítás szakirányon!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom