Mezőgazdasági mérnöki

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdekel a mezőgazdaság? Szívesen elsajátítanád a termőföldek kihasználásának és a termelésnek hogyan és mikéntjét? Akkor számodra egyértelműen a Debreceni Egyetem mezőgazdasági agrármérnöki alapszak a legjobb választás.

Mi is az alapszak képzési célja? A 6 félév alatt elvégezhető képzés célja olyan mezőgazdasági mérnökök képzése, akik megszerzett természettudományi, műszaki, mezőgazdasági és gazdasági ismereteik birtokában a mezőgazdasági termelés, feldolgozás és gazdálkodás területén általános jártassággal rendelkeznek, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretettel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

Mi mindent fogsz megtanulni az itt eltöltött éveid alatt? A természettudományos és mérnöki alapismereteken túl, mint a matematika, informatika, műszak, fizikai-kémia, növénytudomány, állattudomány; tanulni fogsz még izgalmas genetikai és biotechnológiai alapismereteket és mezőgazdasági és technológiai ismereteket, mint a talajtani, agrokémiai, mikrobiológiai, vízgazdálkodási, agrometeorológiai és a mezőgazdasági alapismereteket. Egy csipetnyi közgazdaságtan, EU agrárpolitikai, jogi és társadalomtudományi, nemzetközi mezőgazdaságtani alapismeret után jön az igazi szakmaiság. Itt elmerülhetsz a növénytudományi (földművelés és földhasználat, növénytermesztés, gyepgazdálkodás, növényvédelem, vetőmagtermesztés, kertészet), állattudományi (állattenyésztés, takarmányozás, állategészségtan és higiénia), gazdasági és humán (humán menedzsment, agrárgazdaságtan, marketing, számviteli és pénzügyi ismeretek, vállalati gazdaságtan, üzemszervezés) és végül a környezeti és minőségbiztosítási (környezetgazdálkodás, erdő- és vadgazdálkodás, minőségbiztosítás) ismeretek sokszínű világában.

Az itt tanultak a való életben is megfogható, sőt, megehető formában mutatkoznak majd meg, éppen ezért az alapfokozat megszerzéséhez egy legalább 270 órát átfogó szakmai gyakorlaton kell megmutatnod, hogy milyen jó gazda és szakember lennél és leszel valójában.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom