Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 270 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 270 000 Ft

A szak elvégzésével alap szintű műszaki menedzser (Technical Manager) végzettségre tehetsz szert mindössze 7 félév alatt.

A képzés során megfelelő természettudományi, műszaki, gazdálkodási és szervezéstudományi ismereteket szerezhetsz a termékek és szolgáltatások anyagi, informatikai, pénzügyi és humán folyamatainak integrált irányításához.

Megismerheted:

  • a műszaki és menedzsment terület alapfogalmait és fő összefüggéseit,
  • a termelési, szolgáltató folyamatok reál, humán, illetve gazdasági és társadalmi összefüggéseit, a szervezetek működési elveit,
  • a szervezetekben a műszaki, gazdasági és menedzsment jellegű tevékenységeket, azok összefüggéseit,
  • a termelő és szolgáltató vállalkozások alapításához és menedzseléséhez szükséges ismereteket,
  • a kapcsolódó tudományok (pl. szociológia, pszichológia, jog) és a műszaki és menedzsment tudományok határterületeinek elveit és eredményeit,
  • a környezetvédelem, munkavédelem, minőségügy, iparjogvédelem, valamint a fogyasztóvédelem követelményeit.

A szak elvégzésével alkalmassá válsz üzleti tervek készítésére, döntés-előkészítési feladatok elvégzésére, innovációs stratégiák megvalósítására, munkahelyi csoportok irányítására, információ menedzselésére, számviteli rendszer áttekintésére, a versenytársak, a termékek, a piacra lépési lehetőségek elemzésére és még sorolhatnánk. Röviden összefoglalva szert teszel egy olyan együttműködő, kapcsolatteremtő képességre, kommunikációs készségre, felelősség- és minőségtudatra, melynek segítségével a műszaki és gazdasági területeken egyaránt jól tudsz majd érvényesülni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom