Nemzetközi gazdálkodás

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Érdekel, miként lehet vállalatokat irányítani, működtetni országhatárokon átnyúlóan? Átfogó európai uniós ismereteket szereznél? A Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodás alapszakán kiváló oktatógárda áll rendelkezésedre, akik a legfontosabb elméleti területek lefedése révén felkészítenek arra, hogy a nemzetközi gazdasági folyamatok avatott ismerőjeként sikeres elemzővé vagy vállalkozóvá válj.

A tantervi anyag három nagyobb egységre oszlik: közgazdaságtani, üzleti és módszertani alapozó ismeretek; társadalomtudományi alapismeretek; illetve a szakmai törzsanyag. Utóbbi többek között az alábbi tárgyakat foglalja magban: interkulturális menedzsment, EU-közösségi politikák, nemzetközi tárgyalási technikák, nemzetközi etikett, protokoll. Ezek mellett szakirány választására is lehetőséged van, melyek az érdeklődéstől függően indulnak: világgazdasági, EU integrációs és külgazdasági szakirány. Fontos még az idegen nyelvi készségek fejlesztése is, hiszen a szak vállaltan nemzetközi karrierre készít téged, melynek elengedhetetlen kellékei a tárgyalóképes idegennyelv-tudás és prezentációs készség. A hetedik, záró félév a szakmai gyakorlat ideje, ekkor lehetőséged nyílik kipróbálni a szakon tanultakat. A DE kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően minden hallgatójának képes saját „hálózatán” belül gyakorlati lehetőséget biztosítani.

A BA végeztével változatos karrierlehetőségek állnak előtted: az állami szférában éppúgy megállhatod a helyed, mint a magánszférában; elhelyezkedhetsz nemzetközi szervezeteknél (ENSZ, WTO, NATO), kormányszerveknél, gazdaságkutató intézeteknél, de saját vállalkozói tevékenységbe is foghatsz. Ha inkább tanulnál még, kedvedre válogathatsz a gazdasági mesterképzések között a DE-n és más egyetemeken.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom