Növénytermesztő mérnöki

Debreceni Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Debreceni Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

Szereted a természetet, a növényeket, esetleg van otthon saját kiskerted? Élveznéd, ha a jövőben is ezzel tudnál foglalkozni? Válaszd a növénytermesztő mérnök szakot!

A képzés végére olyan szakember leszel, aki képes gazdálkodási, vezetői, szervezői, feldolgozási és forgalmazási folyamatok előkészítésére, elvégzésére, elemzésére és fejlesztésére. A 6+1 féléves képzésen először elsajátítod a természettudományos és mérnöki alapismereteket (matematikai, informatikai, műszaki, kémiai, állattudományi, növénytudományi, mikrobiológiai, ökológiai) aztán megismerkedsz a mezőgazdasági és technológiai alapismeretekkel (talajtan, agrokémia, környezetvédelem, technika, meteorológia). Ahhoz, hogy rendelkezz a megfelelő együttműködő, kapcsolatteremtő és kommunikációs képességgel a leendő kollégáiddal való egyttműködésben, szükséged lesz gazdasági és humán ismeretekre (számvitel és pénzgazdálkodás, vállalati gazdaságtan, humán menedzsment) is. A szakmai törzsanyag része a termesztéstechnológiai (földműveléstan, földhasználat és tájgazdálkodás, vízgazdálkodás, mezőgazdasági géptan), növénytudományi (növényélettan, növénynemesítés és növényi biotechnológia, növénytermesztéstan, növényvédelem, vetőmagtermesztés, kertészet), állattudományi (állattenyésztés, takarmányozás), minőségbiztosítási (minőségbiztosítás a növénytermesztésben, termékfeldolgozás és élelmiszerbiztonság), valamint a gazdasági és szervezéstudományi modul (növénytermesztés ökonómiája). A diplomád megszerzéséhez egy 14 hetes, intenzív termelőüzemi gyakorlaton kell részt venned, de ha kedvet érzel hozzá, ezen kívül intézményen kívüli szakmai gyakorlaton is tesztelheted a tudásodat.

Az alapfokozat birtokában át tudod tekinteni, és értékelni tudod a növényi termék előállítás, kereskedelem, forgalmazás, menedzsment folyamatait, el tudod látni a szántóföldi növényekkel kapcsolatos szakterületi feladatokat. Önálló mérnöki vagy vezetői feladatokat végezhetsz a növényi termék-előállításban, kereskedelemben, forgalmazásban, vagy dolgozhatsz különböző élelmiszert vagy élelmiszer alapanyagot előállító üzemekben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom