Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 143 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 143 000 Ft

Vonz a francia kultúra? Már jól beszéled a nyelvet, de szeretnéd megismerni az igazi mélységeit? Szívesen tennéd mindezt Magyarország egyik kulturális emlékekben leggazdagabb városában? A Debreceni Egyetem romanisztika alapszakának francia szakiránya minden kívánalmadnak megfelel!

A romanisztika alapszak összegyűjti az újlatin kultúrkörre vonatkozó ismereteket, épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek nem kizárólag a francia kontextust tárgyalják, ilyenek például a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, a harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád kiadásának egyik feltétele is egyben.

A harmadik év végeztével folytathatod a tanulmányaidat a mester képzés keretében (akár a DE-n, akár más egyetemeken), tanári vagy francia nyelv és irodalmi vonalon. Ha másként döntesz, azonnal a munkaerőpiacon is alkalmazhatod a tanultakat. Mivel Franciaország az Európai Unió egyik meghatározó tényezője, könnyedén találhatsz állást az államigazgatásban, az önkormányzatoknál vagy a politikában (kapcsolatteremtő, ügyintéző). De ha inkább kulturális érdeklődésednek engednél, a műfordítás, tolmácsolás irányába is elindulhatsz, esetleg a média valamely ága is célpont lehet. Az üzleti életben foglalkozhatsz külkapcsolatokkal, illetve a turizmus-idegenforgalom is választható irány.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom